Anasayfa Haber Intel Optane Alternatifi XL-FLASH Bellek Duyuruldu

Intel Optane Alternatifi XL-FLASH Bellek Duyuruldu

Western Digital ve Kioxia tarafından geliştirilen yeni XL-FLASH bellekler ile depolama birimlerinde düşük gecikme ve çok daha yüksek hızlar görüleceği iddia ediliyor.

Intel’in DRAM belleğini depolama özellikleriyle birleştiren Optane hibrit çözümünün oldukça verimli olduğu konuşuluyordu. Yine de Intel, tüm platformlarında Optane desteği sunmuyor ve bir AMD kullanıcısıysanız Optane’in sunduğu özelliklerden yararlanmak zorlaşıyordu. Kioxia (Toshiba’nın yeni bellek kuruluşu) ve Western Digital, DRAM’den daha ucuz ve 3D NAND flash bellekten daha hızlı olan XL-FLASH adlı bir teknoloji için adım atıyor. Bu projede uyumluluk sorunları da ortadan kaldırılmak isteniyor.

Yeni XL-FLASH bellek, “depolama sınıfı bellek” (SCM) olarak bilinen 96 katmanlı 3D NAND’ın yeni bir varyasyonu diyebiliriz. Temel olarak 3D NAND bellek gecikmeleri en aza indirilirken, hız olarak DRAM belleklere yaklaşmayı hedefliyorlar. Kioxia, yeni XL-FLASH SCM bellek erişim sürelerinin 3D NAND flaş yongalarına oranla %10 olduğunu iddia ediyor. Artan verime ek olarak XL-FLASH, özellikle daha küçük dosyalar üzerinde rastgele okuma/yazma işlemleri için önemli ölçüde daha yüksek IOPS değerlerine olanak sağlıyor.

Ultra yüksek hızlı SSD’lerde kullanılacak yeni XL-FLASH belleği görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Yongalar her zamanki gibi ilk adımda kurumsal ve veri merkezli işlerde kullanılacaktır. İlerleyen tarihlerde ise daha uygun fiyatlı ve yüksek hızlar sunan PCIe NVMe SSD’leri bilgisayarlarda kullanmaya başlamayı umut ediyoruz.

İlginizi çekebilir: Western Digital, Yeni 3D NAND Bellek Teknolojisini Duyurdu