Anasayfa Haber RTX Super Mobil GPU’lar Önemli Performans Artışı Sağlayabilir

RTX Super Mobil GPU’lar Önemli Performans Artışı Sağlayabilir

NVIDIA’nın sunumundan sızdırıldığı belirtilen bir görsel, yeni RTX mobil ekran kartlarına ait performans sonuçlarını gözler önüne seriyor.

NVIDIA’nın dizüstü bilgisayar tarafında yeni Super ailesini duyurma hazırlığında olduğunu biliyoruz. Son duyumlarımıza göre 6 farklı yeni mobil GPU dizüstü bilgisayarlara güç verecek. Sızdırılan yeni slaytlara göz gezdirdiğimizde performans artışı tüm beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

PCGamesN, RTX Mobil GPU’ların performans sonuçlarını ele alan bir slayt görseli paylaştı. Bu görsel muhtemelen daha uzun bir sunumun tek bir parçası. Karşılaştırmalarda yeni RTX 2060 Super ve RTX 2080’in yer almadığını görüyoruz lakin genel performans değerleri gayet doyurucu.

Kullanılan performans ölçütü, tümü ‘ultra’ ayarlarda ve 1080p çözünürlükte çalışan Control, Wolfenstein: Youngblood ve Deliver Us The Moon’un oyunlarından alınan bir ortalamaya dayanıyor. Ayrıca testler Intel’in beklediğimiz 10. nesil Comet Lake-H serisi bir işlemcisi ile yapılmış. Zaten yeni mobil GPU’ların Comet Lake-H ailesi ile birlikte çıkış yapmasını bekliyorduk. Yani iki ürün serisi de çok yakında bizlerle olacak. Ek olarak sistemde 16 GB RAM bulunuyor ve testler Windows 10 üzerinde yapılmış.

Slayttan vurgulanan bir başka özellik de DLSS’nin performans avantajları. Derin öğrenme teknolojisini kullanan bu görüntü yumuşatma özelliği yalnızca RTX 20 serisi GPU’larda kullanılabiliyor. Bu teknoloji yeni mobil bilgisayarlarda önemli bir etken olabilir.

Bizim beklentilerimiz 6 ayrı modelden yana olsa bile ürünlerin hepsi tek seferde tanıtılmayabilir. Intel 10. nesil Comet Lake-H ailesi ve yeni RTX grafik kartlarıyla Mart ayı içinde tanışmayı bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: