Anasayfa Haber Coronavirus Uygulamalarını Reddeden Apple’a, Google’dan Destek

Coronavirus Uygulamalarını Reddeden Apple’a, Google’dan Destek

A coronavirus warning board at the entrance to Edinburgh Waverley train station. PA Photo. Picture date: Friday March 6, 2020. On Thursday the Royal Berkshire Hospital in Reading reported the first death in the UK of a person who had been diagnosed with coronavirus. See PA story HEALTH Coronavirus. Photo credit should read: Andrew Milligan/PA Wire

Apple, COVID-19 (yeni coronavirus) hakkında yayılan yanlış bilgilerin sınırlandırılması için hükumete ve resmi sağlık kuruluşlarına bağlı olmayan tüm mobil uygulamaları reddetti. Apple’ın açıklamalarına destek veren Google da, Google Play içerisinde “Coronavirus” kelimesi ile yapılan tüm aramaları engelledi.

Apple ve Google, Coronavirus için sosyal medya üzerinden yapılan hatalı bilgilendirmelerin azaltılması adına harekete geçti. Apple’dan gelen açıklama ile resmi sağlık kuruluşlarına bağlı olmayan tüm uygulamalar reddedildi. Apple, hem geliştiricilerin kim olduklarına hem de verilerini nereden aldıklarına bakarak, uygulamaları değerlendirmeye aldı.

Şirketin gerçekleştirdiği titiz çalışma sonucu, App Store üzerinden “Coronavirus” aratması yapacak olursanız, yalnızca birkaç sonuç alabilirsiniz. Çıkan sonuçlar ise gerçek kuruluşlara bağlı doğru bilgi veren uygulamalar olacaktır.

Bu süreçte şirketin en büyük destekçisi ise Google oldu. Google, Apple’a verdiği desteği göstermek için, Google Play uygulaması üzerinden yapılan “Coronavirus” aramalarını ve kelimenin geçtiği uygulamaları engelledi. CNBC, Google’ın Coronavirus bilgilerinden bağımsız içerik sağlayan uygulamaları tamamen yasakladığını duyurdu.

Teknoloji şirketlerinin virüs hakkında dolaşan bilgi kirliliğini engellemek için verdiği çaba devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Facebook Coronavirus Reklamlarını Yasakladı