Anasayfa Haber Bill Gates Fonları İle Koronavirüs Ev Test Kitleri Geliştirildi

Bill Gates Fonları İle Koronavirüs Ev Test Kitleri Geliştirildi

Koronavirüs Ev Test Kitleri

Gates Foundation ve Bill Gates fonlaması ile geliştirilen koronavirüs ev test kitleri ile 2 gün içinde sonuç alınabiliyor.

Dünya çapında koronavirüs (Covid-19) vakaları her geçen gün artarken bu sinsi salgının önüne geçebilmek için de çeşitli çalışmalar sürdürülüyor. Neyse ki hala ülkemizde görülmeyen virüsün yayılmasının önlenmesi için tespit edilmesi ve enfekte kişilerle ilgilenilmesi büyük önem taşıyor. İnsan kaynağı ve ekipmanlar konusundaki yetersizliğin farkında olan Gates Foundation ve bizzat Bill Gates ise testlerin evde de yapılabilmesi için önemli bir projeye imza atmış durumda.

Gates ve Bill & Melinda Gates Foundation tarafından fonlanan yeni test süreci, şimdiye kadar ABD’de en çok vaka ve ölümün görüldüğü Seattle’da geliştiriliyor. Süreç anketleri cevaplamayı ve 2 saat içinde bir ev test kiti almayı içeriyor. Burun pamuğu bulunan kit sayesinde 2 gün içinde sonuçlar öğrenilebiliyor. Doğrulanan vakalar ise yerel sağlık yetkilileri ile paylaşılıyor ve karantina altına alınarak uygun şekilde tedavi edilmeleri sağlanıyor. Bu test kiti sayesinde insanların doktor veya klinik ziyaret etmesi ihtiyacı ortadan kalkıyor. Böylece daha fazla kişinin de enfekte olmasının önüne geçilebiliyor.

Koronavirüs ev test kitleri diğer ülkelere de dağıtılacak mı şu an için bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: Koronavirüs Teşhisi İçin Yapay Zeka Kullanılıyor