Anasayfa Haber Bülten Hermitage Müzesi, iPhone 11 Pro Max ile Kayda Alındı

Hermitage Müzesi, iPhone 11 Pro Max ile Kayda Alındı

Saint Petersburg, Rusya’daki Hermitage Müzesi’nde 5 saat 19 dakika 28 saniye süren yürüyüş, iPhone 11 Pro Max ile tek şarjla ve hiç kesintisiz tek bir planda filme alınmış.

Axinya Gog tarafından yönetilen film, izleyicileri Rubens, Rembrandt, Tiziano Vecellio, Caravaggio, El Greco ve diğer sanatçılara ait yaklaşık 600 başyapıtı barındıran dünyanın en büyük müzelerinden birinin 45 salonunda gezdiriyor.

Film, iPhone 11 Pro’nun yeni kamera sisteminin yanı sıra uzun süre dayanan pil ömrününe de dikkat çekiyor. Gog’un boş bir müzenin hayatındaki bir günü filme almak üzere koyulduğu bu yolculukta, Hermitage ana karakter olarak öne çıkıyor:

“Bu video, benim için zaman içinde bağlantı kurmayı ifade ediyor: Ezeli ve ebedi sanat eserleri, modern yaşamla ve en yeni teknolojiyle bir araya geliyor. İzleyicilerin yoğun yaşantılarına bir mola vererek kendilerini meditasyon etkisi yaratan bu güzelliğe bırakacaklarını umuyorum.”

Filmde orijinal müzikler, koreografili performanslar ve Rus neoklasik besteci Kirill Richter’in canlı performansı yer alıyor.