Anasayfa Haber Intel 10. Nesil Comet Lake-S İşlemciler Gecikebilir

Intel 10. Nesil Comet Lake-S İşlemciler Gecikebilir

Intel

Intel’den sızdırıldığı iddia edilen görsel, 10. nesil Intel yongaların tanıtım tarihine gölge düşürüyor.

Koronavirüsün teknoloji endüstrisine ve tedarik zincirlerine ne denli zarar verdiği malumunuz. Bu sebepten dolayı iptal edilen etkinlikleri, tedarik sorunlarını ve ertelenen duyuruları zaman zaman paylaşıyoruz.

Bu durum, Intel’in yaklaşmakta olan 10. nesil masaüstü işlemcileri için de geçerli olabilir. Unikoshardware.com, Intel’den geldiği iddia edilen bir slaytla karşılaştı. Slaytta Intel çalışanlarının bu tarihler arasında medyaya verebileceği bilgiler kısıtlanıyor. En dikkat çekici husus ise “Basın Haberleri Ambargosu: 13 Nisan – 26 Haziran 2020” gibi bir ibarenin yer alıyor olması.

Bunun ciddi bir slayt olduğunu varsayarsak, yeni işlemcilerin duyurusu için belirli bir tarih bulunmuyor. Şimdiye kadar gördüğümüz tüm söylentiler Nisan veya Mayıs aylara işaret ediyordu. Koronavirüs salgınının tedarik zincirinde sorunlara neden olması sebebiyle Intel’in yeni CPU’larını piyasaya sürmesi gecikebilir. Şirket ortaklarının CPU’ları kullanmak için ürettiği anakartların tedarik sorunları yaşaması da bir etken olabilir.

Intel’in yeni 10. nesil Core işlemcileri Nisan ve Haziran ayları arasında herhangi bir tarihte piyasaya süreceğini düşünebiliriz. Bu tarih 26 Haziran gibi geç bir tarih de olabilir. Ayrıca şirket ilk aşamada tüm yongalarını piyasaya sürmeyebilir. Slayt görüntüsüne göz attığımızda iki adet i9, iki adet i7 ve dört adet i5 CPU göze çarpıyor. Yani yeni yongaların tanıtımı farklı tarihlere yayılabilir.

İlginizi çekebilir: Intel 10. Nesil Comet Lake-S Platformuna Ait Tüm İşlemciler