Anasayfa Haber Tesla 1 Milyonuncu Elektrikli Otomobilini Üretti

Tesla 1 Milyonuncu Elektrikli Otomobilini Üretti

Tesla 1 milyon elektrikli otomobil

Elon Musk, sosyal medya hesaplarından 1 milyonuncu Tesla elektrikli otomobilini ürettiklerini duyurdu.

Tesla, 1 milyonuncu elektrikli otomobilini üretti. Duyuru, Tesla CEO’su Elon Musk tarafından Twitter gönderisi ile yapıldı. Musk, Tesla ekibini kutlamanın yanı sıra, milyonuncu aracın fotoğrafını da paylaşmayı ihmal etmedi. Önemli bir kilometre taşı niteliğindeki aracın Tesla Model Y olduğunu da belirtelim.

Tesla’nın ilk ticari aracı Roadster, 2008 yılında piyasaya sürülmüştü. Yani 1 milyon adetlik üretime ulaşma şirketin 12 yılını aldı. Kıyaslama açısından, Toyota ve Volkswagen Group gibi devlerin her yıl 10 milyondan fazla araç ürettiğini de not olarak düşelim. Tabii ki sadece elektrikli otomobil üreten bir şirket için bu rakamın büyük başarı olduğunu inkar edilemez. Ocak ayı gelir raporunda şirketin bu yıl için dünya çapında 500.000 araç sevkiyatı tahmininde bulunduğunu da hatırlatmak gerek. Bu anlamda 2 milyon barajının da yakın zamanda aşılması muhtemel. Tesla, yeni devasa fabrikalar için de çalışmalarını sürdürüyor.

Normalde Sonbahar 2020 içerisinde olması öngörülen Tesla Model Y sevkiyatlarının da bu ay içerisinde başlaması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Waymo ve UPS, Otonom Araçlar İçin Bir Araya Geldi

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version