Anasayfa Haber Epic Games ve Ubisoft’tan GeForce Now’a Tam Destek

Epic Games ve Ubisoft’tan GeForce Now’a Tam Destek

Oyunlarını geri çeken yapımcıların ardından Epic ve Ubisoft’tan GeForce Now’a destek mesajları geldi.

NVIDIA’nın yeni bulut oyun platformu GeForce Now, çıkış yaptığı günden itibaren önemli bir ivme yakalamıştı. Bu hizmet ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada oldukça tutuldu ve konuşulmaya devam ediyor.

GeForce Now, bildiğiniz üzere dijital platformlardaki oyunları tekrar almanızı şart koşmuyor. Yani zaten halihazırda sahip olduğunuz bir oyunu bu hizmet aracılığıyla oynayabiliyorsunuz. NVIDIA’nın oyun platformu, uygun fiyatlı abonelik sisteminin yanında kısıtlı destek ile birlikte ücretsiz bir üyelik seçeneği de sunuyor.

Şirketin oyun yapımcıları ve yayıncılar ile çözemediği önemli sorunlar olduğu ise artık herkes tarafından biliniyor. Daha önce Activision BlizzardBethesda, 2K Games ve Hinterland gibi firmalar oyunlarını platforma kapatmıştı. Bu haberler oyunseverleri oldukça kızdırdı ve yapımcılara karşı yapılan eleştiriler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Yaşanan bu olayların ardından Epic Games CEO’su Tim Sweeney, yaptığı paylaşım ile GeForce Now’u desteklediğini söyledi.

“Epic, Fortnite ve katılmayı tercih eden Epic Games Store oyunları ile NVIDIA’nın GeForce NOW hizmetini yürekten destekliyor. Zaman içinde entegrasyonu da geliştireceğiz.”

Ardından Ubisoft, Geforce Now’ın Uplay, Steam ve Epic Games Store dahil olmak üzere desteklenen tüm mağazalarda bilgisayar oyunlarına “tam erişim” sağlayacağını doğruladı.

Ayrıca şöyle bir yorum da yapıldı;

“Ubisoft mağazasından veya desteklenen herhangi bir oyun mağazasından PC oyunlarımıza tam erişim ile NVIDIA’nın GeForce Now hizmetini tamamen destekliyor, mevcut ve yeni PC oyuncularına en sevdikleri oyunları nasıl ve nerede oynadıkları konusunda daha fazla seçenek ve üst düzey bir deneyim sunan, öncü bir hizmet olduğuna inanıyoruz.”

Haliyle GeForce Now için piyasadaki en oyuncu dostu akış hizmeti diyebiliriz. Ayrıca NVIDIA geliştiricilere bir lisans ücreti ödemiyor olsa da tekrar anlaşıp anlaşamayacağı merak konusu. Geliştiriciler ise dijital platformlarda oyunlarını zaten satmış oluyor veya satmaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir: GeForce Now 1 Milyon Aboneye Ulaştı