Anasayfa Haber 10. Nesil Intel CPU ve NVIDIA Super GPU’lu Laptoplar için Tarih Verildi

10. Nesil Intel CPU ve NVIDIA Super GPU’lu Laptoplar için Tarih Verildi

NVIDIA Intel'in Piyasa Değerini Geride Bıraktı

Yeni bir sızıntıya göre Intel ve NVIDIA’nın yeni nesil yongalarından güç alan dizüstü bilgisayarlar 2 Nisanda duyurulacak. Satışlar ise 15 Nisan’da başlayabilir.

AMD Ryzen 4000 işlemcisini içeren dizüstü bilgisayarların Mart ayında çıkma ihtimalini değerlendirmiştik. Bu mobil işlemcilerden beklentiler yüksek ve Intel tarafıyla önemli bir rekabet başlıyor. 10. nesil Intel Comet Lake-H yongaların güç verdiği bilgisayarları ise Mart ayında beklediğimizi söylemiştik. Eğer yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız biraz daha sabretmenizde fayda var gibi.

Adı belirtilmeyen ve oldukça güvenilir olduğunun altı çizilen bir kaynaktan gelen bilgilere göre yeni bilgisayarlar Nisan ayında geliyor. Yeni NVIDIA Super serisi grafik kartlarını da zaten Intel işlemcilerle birlikte bekliyorduk.

Gelen bilgilere göre yeni nesil Comet Lake-H ve NVIDIA GPU barındıran dizüstü bilgisayarlar 2 Nisan’da piyasaya sunulacak ve 15 Nisan tarihinde satışa çıkmaya başlayacak. Intel’in 10. nesil CPU’ları ve yeni NVIDIA SUPER’li dizüstü bilgisayarlar güzel bir kombinasyon oluşturacak ve elzem performans artışları yaratacaktır. Bu bağlamda yeni bilgisayarlarla birlikte eski modellerin de bir nebze ucuzlamasını bekleyebiliriz.

Ayrıca tüm sektörleri etkileyen Koronavirüs salgını daha kötüye giderse tarihlerde oynama olabileceğini hatırlatalım. AMD Renoir ailesine sahip dizüstü bilgisayarların da yakında satışa çıkacağını düşünürsek Nisan ayı bir hayli hareketli geçebilir.

İlginizi çekebilir: