Anasayfa Haber Google Translate, Geçmiş Çevirileri Artık Saklamayacak

Google Translate, Geçmiş Çevirileri Artık Saklamayacak

Google Çeviri’de geçmiş aramalarınızı görmek için arık hesabınıza giriş yapmak zorundasınız.

Google, bünyesinde bulunan Google Translate aracında bir dizi yenilik sunmaya devam ediyor. Fakat bu kez şirketin getirdiği güncelleme, yalnızca Google hesabı olan kullanıcılara yönelik.

Google Translate hizmetini sık kullanan kullananların bildiği üzere, arama motorunda geçmiş aramalarınızın kaydına da erişebiliyordunuz. Yeni gelen güncelleme ile şirket bu özelliği, Google hesabı olan kişiler ile sınırlandırdı. Üstelik yeni güncellemenin yayınlanması ile birlikte birlikte eski arama geçmişleri de silinecek.

google çeviri geçmiş

Google Translate özelliği şimdilerde giriş yapan kullanıcılara sayfada ek bir uyarı veriyor. Çeviri geçmişinde yapılacak değişiklikler hakkında bilgi edinmeyi sağlayan uyarı ibaresi şöyle: “Çeviri geçmişi, yakında yalnızca oturum açtığınızda kullanılabilecek ve Etkinliğim’den merkezi olarak yönetilecek. Bu yeni sürüme geçişte eski geçmiş temizlenecek. Dolayısıyla daha sonra kolay erişmek için gerekli gördüğünüz çevirileri kaydettiğinizden emin olun.”

Şirket Ocak ayında Translate hizmetine eklediği gerçek zamanlı çeviri özelliği ile oldukça beğeni toplasa da, yeni güncellemesi ile bazı kullanıcıları kızdıracağa benziyor.

İlginizi çekebilir: WhatsApp Grup Davetleri Google Arama’da Listeleniyor