Anasayfa Haber WhatsApp, Otomatik Mesaj Silme Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp, Otomatik Mesaj Silme Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp otomatik mesaj silme özelliği

Son zamanlarda sık sık sızıntı haberlerine konu olan WhatsApp otomatik mesaj silme özelliği test edilmeye başlandı.

Geride bıraktığımız günlerde yayınlanan güncellemeyle beraber kullanıcılara karanlık mod özelliğini kullanıma sunan WhatsApp, şimdi de bir süredir beklenen özelliğini test etmeye başladı. Bu doğrultuda  2.20.83 ve 2.20.84 beta sürümleri yayınlayan WhatsApp’ın otomatik mesaj silme özelliği üzerinde çalıştığını görmekteyiz. Peki WhatsApp otomatik mesaj silme özelliği nasıl çalışıyor? Dilerseniz, bu konuyla ilgili yayınlanan son raporlara yakından göz atalım.

Bildiğiniz üzere WhatsApp, kısa bir süre önce beta programına kayıtlı olan kullanıcılar için  2.20.83 ve 2.20.84 beta sürümlerini yayınladı. Yayınlanan son beta sürümleri ile beraber popüler anlık mesajlaşma uygulamasının tıpkı Snapchat’te olduğu gibi kendiliğinden silinen mesajlar üzerinde çalıştığını gözlemlemekteyiz.

WhatsApp otomatik mesaj silme özelliği

Hemen yukarıda yer alan ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere WhatsApp, mesajları bir saat, bir gün, bir hafta ve bir yıl opsiyonları ile otomatik olarak silmemize olanak sağlayacak. Yayınlanan son raporlarda ise kullanıcılar bahsi geçen bu opsiyonlar arasında sohbetlerinin ne zaman silineceğine karar verebilecek. Böylelikle kullanıcılar geriye dönük mesajları tek tek silmekle uğraşmayacaklar.

WhatsApp otomatik mesaj silme

Şimdilik söz konusu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak WhatsApp’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre bahsi geçen özelliğin en kısa süre içerisinde hem iOS hem Android kullanıcıları için kullanıma sunulması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: EMUI 10.1 Alacak Huawei Telefonlar