Anasayfa Haber Computex 2020 Fuarı İptal Edilebilir

Computex 2020 Fuarı İptal Edilebilir

Computex’in yapılacağı Tayvan’da hükumet, bir sonraki duyuruya kadar ülkeye ziyaretçi girişini yasakladığını duyurdu.

Computex 2020 Fuarı her yıl Tayvan’ın Taipei şehrinde düzenleniyor. Bu etkinlik dünyadaki en büyük bilgisayar ve teknoloji fuarlarının arasında yer alıyor ve iptal edilme olasılığı oldukça yüksek. Son gelen haberlere göre tüm önlemlerin alınacağı ve Computex 2020’nin düzenleneceği söyleniyordu. Ancak Tayvan’daki COVID-19 vakalarının sayısı son günlerde sıçrama gösterdi. Bunların büyük bir kısmının ise Avrupa, Dubai ve ABD kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Tayvan Hükumeti, tüm yabancı ziyaretçilerin bir sonraki duyuruya kadar ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Yasak 19 Mart Perşembe günü geçerli olacak. Tayvan’a olan seyahat yasağı ise Computex 2020’yi tehlikeye atıyor. Computex’in organizatörü TAITRA henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak bu noktada Tayvan’daki tüm fuarlar ve konferansların süresiz olarak askıya alındığını hatırlatalım.

Computex Haziran ayında düzenlense de hazırlıklar Nisan ayının ilk günlerinde başlayacak. Yabancı ülkelerden gelen katılımcıların ise sergi alanlarını ithal etmeye, hazırlamaya ve stantlarını organize etmeye ihtiyaçları var. Her ne kadar tüm önlemler alınsa da tüm bu gelişmelerden dolayı Computex’in iptal edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İlginizi çekebilir: NVIDIA, GPU Teknoloji Konferansı Duyurularını Erteledi