Anasayfa Haber Xbox Series X İçin Özel Harici Seagate SSD

Xbox Series X İçin Özel Harici Seagate SSD

Yeni Xbox Series X için özel olarak tasarlanan Seagate SSD’ler 1 TB ek genişletme alanı sunuyor.

Microsoft, uzun zamandır süregelen söylentilerin ardından Xbox Series X’e ait teknik özellikleri açıklamıştı. Tüm teknik özellikler bir yana göze çarpan “artırılabilir depolama” desteği akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.

Xbox Series X, 1 TB dahili SSD ile birlikte gönderiliyor. Oyun dosyalarının devasa boyutlara ulaşmasıyla bu depolama seçeneği birçok kullanıcı için yeterli olmayabilir.

Peki bu genişletme seçeneği nedir ve nasıl çalışıyor?

Microsoft, Digital Foundry’ye bu küçük boyuttaki SSD’lerin yeni Velocity Architecture’ün bir parçası olarak nasıl çalışacağını açıkladı. Bu depolama birimi sayesinde oyunlar hızlı bir şekilde depolanabilecek ve yüksek hızlarla erişim imkanı sağlanacak.

Şirket, depolama çözümü için Seagate ile birlikte çalıştığını açıkladı. Bu SSD’ler konsoldaki özel donanımla birlikte çalışıyor ve konsolun üzerindeki depolamadan pek geri kalır yanı bulunmuyor. Ayrıca bu donanım I/O protokollerinin CPU ek yükünü daha da azaltan DirectStorage adlı DirectX güncelleştirmesiyle çalışıyor. Veri aktarım hızı olarak ise 2.4 GB/sn hızlarına erişim imkanı sunuluyor.

Seagate’in Açıklaması

Seagate, özel harici diskin Microsoft’un Hız Mimarisi’nden (Velocity Architecture) yararlanmak da dahil olmak üzere Xbox Series X’in dahili diskiyle aynı performansa sahip olacağını duyurdu.

“Xbox Series X için Seagate Depolama Genişletme Kartı, Xbox Series X’in kapasitesini artıran ve Series X’in dahili depolama alanının tam hızını ve performansını sorunsuz bir şekilde kopyalayan 1 TB’lık özel bir depolama çözümüdür.”

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Bu genişletme seçeneği şu an için 1 TB ile sınırlı ve ilerleyen zamanlarda farklı seçenekler sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Bu SSD’ler için bir fiyat ve çıkış tarihi de belirlenmedi.

Bunun Xbox Series X için özel tasarlanmış bir SSD olduğu göz önüne alındığında, cihazın ucuz olması pek muhtemel değil. Bunun yanında Seagate, Microsoft’un tek üretim ortağıysa rekabet eksikliği fiyatları yükseltmek için yeterli olacaktır.

İlginizi çekebilir: Xbox Series X Teknik Özellikleri Açıklandı