Anasayfa Haber AMD, rDNA 2 Işın İzleme Yeteneklerini Gösteren Demo Yayınladı

AMD, rDNA 2 Işın İzleme Yeteneklerini Gösteren Demo Yayınladı

AMD tarafından yayınlanan kısa demoda rDNA 2 mimarisi ve DirectX Işın İzleme ile ortaya çıkan Fütüristik Şehri görüyoruz.

Microsoft’un DirectX 12 Ultimate duyurusu ile birlikte hem NVIDIA hem de AMD, yeni özellikler için desteklerini tekrarlamak ve sürece katılımlarını yinelemek için çaba sarfediyor. AMD için DirectX 12 Ultimate, ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme gibi özelliklerle birlikte Xbox Series X konsolunun kalbinde yer alacak.

Bu amaçla, Microsoft’un genel DirectX Geliştirici Günü sunumunun bir parçası olarak AMD, rDNA2 üzerinde ilk kez halka açık bir şekilde yayın yaptı. AMD tarafından oluşturulan bir demoda, ‘çok parlak’ olarak nitelendirilebilecek nesneleri üretmek için DXR 1.0 ve 1.1 özellikleri kullanılıyor.

Bu demo, ışın izleme yeteneklerini sergilemek ve gelecekte bizleri neler beklediği hakkında fikir sahibi olmamız için bir önizleme niteliğinde. Demonun ne derece parlak olduğunu ve ışınların ne kadar etkili şekilde yansıtılabileceğine şahit oluyoruz.

AMD’nin rDNA 2 GPU mimarisi yeni nesil konsollara güç verecek. Konsollarda yeni çıkan oyunlara büyük öncelikler veriliyor ve bizleri nelerin beklediğini merak ediyoruz. Ayrıca rDNA 2 mimarisi ve ışın izleme teknolojisinin PC tarafında kullanılacağını düşündüğümüzde heyecanımız ikiye katlanıyor. Peki siz bu ‘Fütüristik Şehir ve ışın izleme teknolojisi hakkında neler düşünüyorsunuz?

İlginizi çekebilir: DirectX 12 Ultimate Geliyor