Anasayfa Mobil Samsung Galaxy A71 İncelemesi

Samsung Galaxy A71 İncelemesi

Galaxy A71

Samsung Galaxy A71 incelemesi ile karşınızdayız. A70 ve A71’in Samsung ekosisteminde önemli bir yeri bulunuyor. Çünkü A serisinde yüksek modellere baktığımızda A71 Snapdragon işlemci platformu kullanıyor.

-Galaxy A71 kamera tarafında kendini geliştirmiş bir akıllı telefon. Geçtiğimiz yıl çıkan A70 gece performansı ile A serisi içerisinde en dikkat çekici model olmuştu. A71 ise dörtlü kamera sistemi ile karşımıza çıkıyor. Ana kamera 64 MP Quad Bayer ve sensör Samsung ISOCELL Bright GW1. İkinci çekim kameramız 12 MP ultra geniş açılı kamera ve son olarak 5 MP’lik bir makro çekim kameramız var. 4 lü sistemin sonunda ise bir 5MP derinlik algılayabilen yardımcı kamera bulunuyor. Ön tarafta ise yine Quad Bayer 32 MP selfie kamerası yer alıyor.

Gün ışığında 16 MP olarak çektiğiniz fotoğraflar son derece detaylı ve güzel. Dinamik aralık da son derece güzel ayarlansa da Oto HDR aktif olduğunda bazen fotoğraflardaki aydınlık alanlar aşırı parlak olabiliyor ve bazen de detaylar kaybolabiliyor. Ama bu durum çok sık yaşanmıyor. Özel olarak 16 MP ile çektiğiniz fotoğraflar kesinlikle bir orta segment cihaz için çok iyi.

Yenilenen ultra geniş açılı kamera ile çözünürlük 8 MP’den 12 MP’ye çıkıyor. Böylece hem HDR tarafında, hem renk doğruluğu tarafında hem de gren önleme noktasında daha iyi işler ortaya çıkıyor. 5 MP makro kamera ise size 5 cm’den detaylı foto çekme imkanı sağlıyor.

A71 gece modunu da hayli geliştirmiş. Burada çözünürlüğün biraz kısıtlandığını da belirtelim. Kamera da OIS olmadığı için uzun estanteli fotoğraflarınızda aldığınız sonuçlar 12 MP oluyor. Ultra geniş açı ise idare eder bir performans sunuyor.

Ön kamera ise iki farklı plan sunuyor. Burada görüntü yine kesildiği için normalde aldığınız sonuçlar 12 MP iken, yakına geldiğinizde 8 MP fotoğraflar elde ediyorsunuz. Video yeteneklerine baktığımızda A71’in hem ana kamera, hem ultra geniş açılı kamera hem de selfie kamerasında 4K çözünürlük desteği verdiğini görüyoruz. Ama tabiki bunlardan hiçbiri 60 fps desteği sunulmuyor. Galaxy A71 hem 4K hem de 1080p söz konusu olduğunda son derece güzel videolar çekiyor. Ama bunun kendi fiyat segmenti için geçerli olduğunu belirtelim.

Samsung Galaxy A71 Tasarımı ve Ekranı

Galaxy A71 tıpkı son dönemde çıkan diğer Samsung Galaxy modelleri gibi minumum çerçeve, maksimum ekran anlayışını benimsiyor. Ekran tarafında punch-hole kamera deliği ile Note 10’da tanıştık ve çıkan bunca modelin ardından Samsung’un tasarım diline artık alıştık. Prizma mavi, gri ve siyah. Ön taraf – yani ekran – Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Arka kısım ise yine Glasstic adı verilen plastik malzeme ile karşımıza çıkıyor.

AMOLED ekran muhtemelen A70’te kullanılanla aynı 6.7 inçlik paneli kullanıyor. Ortam ışığı sensörü ekran altına gizlenirken, hoparlör ızgarası tıpkı S20 ve Note 10 ailesinde olduğu gibi oldukça küçük bir alan kaplıyor. Yine ekran üzerinden parmak izi okuma teknolojisi ana biyometrik olarak geçiyor. Optik okuma yapan bu sensör, A70’e göre çok daha hızlı çalışsa da, yine de S20 ailesinde gördüğümüz doğruluğa erişemiyoruz. Arka kamera dizilimi hem S20 ailesinde hem de A serisinde artık neredeyse aynı yapıda. Bu dizilime zamanla gözümüz alışacaktır ama şimdilik çok beğendiğim bir düzen olduğunu söyleyemeyeceğim. Telefonun sol tarafında İkili SIM slotu ve micro SD kart için bir kızak yer alıyor. Sağ tarafta ise ses açma kama tuşları ve güç tuşu yer alıyor.

Az önce ekranın panel olarak bir önceki model ile tamamen aynı olduğunu söylemiştik. A71’in burada en önemli farkı puch hole kamera deliği ile çok daha geniş bir alanı bizlere sunabilmesi. 2.400 x 1080 çözünürlük sağlanırken, ekranın piksel yoğunluğu ise 393 ppi. Ekran son derece güzel bir SUPER AMOLED panele sahip olmasına rağmen HDR10 sertifikası bulunmuyor. Maksimum ulaşabildiğiniz parlaklık ise 515 nit.

Samsung Galaxy A71 Performansı

Android 10 ve OneUI 2.0 ile kutudan çıkan Galaxy A71, A51’in aksine bazı amiral gemisi özelliklerini de içinde barındırıyor. Mesela en güzel sürpriz Edge ekranı olmuş. Yine tek elle kontrolü geliştirmek için sezgisel kontrol şemasına geçebilir ve navigasyon tuşlarından kurtulabilirsiniz. Ekran bölümünde sizlere parmak izinden bahsettik, bunun dışında basit yüz okuma özelliği bulunuyor.

Galaxy A71, Qualcomm Snapdragon 730 işlemci platformu ile geliyor. Orta üst segment bir işlemci olan 730 yeni işlemci ve GPU çekirdekleri barındırıyor. Ayrıca 8nm LPP node’u sayesinde A sersinin Exynos’lu modelleri gibi verimlilik odaklı çalışabiliyor. Grafik birimi olarak Adreno 618 kullanılıyor. Depolama tarafında ise tek bir seçeneğimiz var: 128 GB (512 GB destek). RAM ise 8 GB.

Fiyat: 3.699 TL tavsiye edilen satış fiyatı