Anasayfa Haber Samsung, 150 MP Nonacell Sensör Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Samsung, 150 MP Nonacell Sensör Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Samsung 150 MP Nanocell Sensör

Samsung amiral gemisi akıllı telefonlar için 150 MP Nonacell sensör hazırlığında.

Samsung, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında duyurduğu 108 MP mobil görüntü sensörünü ilk kez Galaxy S20 Ultra akıllı telefonunda kullanmıştı. Şimdi ise iddialar şirketin çıtayı daha da yükselttiği yönünde. Buna göre Samsung, 150 MP çözünürlükte yeni bir Nonacell sensör geliştirmek için kolları sıvamış durumda.

Bu yeni sensörün Galaxy S20 Ultra’nın ISOCELL Bright HM1 sensöründe olduğu gibi Nonacell teknolojisi kullanacağı söyleniyor. ISOCELL sistemi ile 1 inç sensörün 9 pikseli birleştirerek tek bir büyük piksel oluşturduğunu ve özellikle düşük ışık koşullarında daha keskin fotoğraflar ortaya çıkarttığını hatırlatalım. Ortaya çıkan fotoğrafın ise 16 MP çözünürlükte olacağı da bilgiler arasında.

Bu sensörü kullanacak ilk üçüncü parti üreticinin ise Xiaomi olması bekleniyor. Xiaomi amiral gemisinin tanıtımı için tahmin edilen tarih ise bu yılın dördüncü çeyreği. Daha sonra ise OPPO ve Vivo’nun da gelecek yılın ilk çeyreğinde tanıtacakları telefonlarda bu sensöre yer vermesi olasılığına sıcak bakılıyor. Cihazların gücünü ise Qualcomm Snapdragon 875 mobil platformundan alacağına inanılıyor.

Samsung’un bu sensörü Çin’deki müşterileri için geliştirdiği söylenirken, Güney Kore için de bir varyasyonunun gelip gelmeyeceği belirsiz.