Anasayfa Haber Huawei P40 ve P40 Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Huawei P40 ve P40 Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Huawei P40 ve P40 Pro özellikleri

Bir süredir sızıntı haberlerine konu olan Huawei P40 ve P40 Pro düzenlenen canlı yayın ile beraber resmi olarak tanıtıldı.

Uzunca süredir beklenen ve Paris’te düzenlenecek olan lansmanı koronavirüs nedeniyle iptal edilen Huawei P40 serisi sonunda resmi olarak lanse edildi. Daha önceki sızıntılarda olduğu gibi kamera özellikleri ile dikkat çeken Huawei P40 ve P40 Pro, aynı zamanda birçok teknik özelliğiyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Peki, Huawei P40 ve P40 Pro özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin Huawei P40 serisinin özelliklerine yakından göz atalım.

Huawei P40 Pro Özellikleri ve Fiyatı

Huawei P40 serisinin en güçlü modeli olarak lanse edilen Huawei P40 Pro kamera özelliklerinin yanı sıra tasarımı ve sahip olduğu teknik özellikler ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Huawei P40 Pro, sızıntı haberlerinde olduğu gibi 6.58 inç büyüklüğü ve 2460×1200 çözünürlüklü AMOLED ekranın üzerine kuruluyor. Kavisli ekran tasarımının yanı sıra, ekranın hemen sol üst köşesinde yer alan delikte ise çift kamera kurulumu bizleri karşılıyor.

P30 serisinin ardından ekran kısmından ciddi anlamda iyileştirmelere giden Huawei, P30 Pro’nun 60 Hz yenileme hızını P40 Pro ile 90 Hz değerlerine kadar çıkartığını da görmekteyiz.

Ekran konusunda oldukça iddialı olan Huawei P40 Pro HDR10+ teknolojisini desteklerken aynı zamanda DCI-P3 renk gamını da destekliyor. Bu sayede de P40 Pro kullanıcılara daha canlı ve gerçekçi renkleri kullanıcılara sunabiliyor.

Toplamda 203 gramlık bir ağırlığa sahip olan Huawei P40 Pro’nun alüminyum çerçeveye ev sahipliği yaptığını da belirtelim. Bunun haricinde cihazın hem ön hem de arka tarafında alüminosilika cama yer veren teknoloji devi, sağlamlık konusunda oldukça iddialı olduğunu görmekteyiz.

Sağlamlık konusundan bahsetmişken, bugün tanıtılan P40 Pro’nun IP68 sertifikasına sahip olduğunun da altını çizelim. Bu da P40 Pro’nun suya ve toza karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Huawei P40 Pro Özellikleri – Donanım

Huawei P40 Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri ise sahip olduğu işlemci ve donanım özellikleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısımda Huawei Mate 30 Pro’ya güç veren Kirin 990 işlemcisi bizleri karşılıyor.

Snapdragon 865’e kıyasla 3 kat daha hızlı çalıştığı belirtilen bu işlemci sayesinde kullanıcılara oldukça kaliteli bir akıllı telefon deneyimi yaşatmayı hedefleyen Huawei, P40 Pro’da aynı zamanda 8 GB RAM’a yer veriyor.

Depolama alanında ise P40 Pro’nun UFS 3.0 standartında 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda P40 Pro’nun hafızası özel olarak geliştirilen Nano Memory kartları sayesinde de 512 GB’a kadar artırılabiliyor.

Huawei P40 ve P40 Pro özellikleri

Huawei P40 Pro Kamera Özellikleri

P40 Pro’nun en can alıcı özelliklerinden biri ise kamera olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Bu yıl yine iddialı kamera özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkan Huawei, bu kısımda P40 P40 Pro’nun arka tarafında 4, ön tarafında ise çift kamera yer veriyor.

Cihazın arka tarafında yer alan kamera kurulumu incelediğimizde ise bizleri f/1.9 diyafram açıklığına sahip olan 50 Megapiksel çözünürlüklü ana kamera karşılıyor. Bu kameraya ise sırasıyla 40 Megapiksel çözünrlüklü f/1.8 diyafram değerine sahip ultra geniş açılı kamera, 5 kat optik yakınlaştırma yapabilen 12 Megapiksel çözünürlüklü telefoto ve 3D ToF sensörleri eşlik ediyor.

Huawei P40 Pro özellikleri

Ön tarafa geldiğimizde ise bu kısımda 32 Megapiksel çözünürlüklü f/2.2 diyafram açıklığına sahip bir ana kamera ve portre fotoğraflarda iyi sonuçlar almamıza yardımcı olan ToF sensörüne yer veriliyor.

Cihazın kamera özellikleri ile ilgili bir takım detayları paylaşan Huawei yetkililerinin belirtiğine göre, P40 Pro’nun arka kısmında yer alan kameralar ile 4K 60fps değerinde videolar kaydedilebiliyor. Ayrıca arka kameralarda olduğu gibi cihazın ön kameralarıyla da 4K videolar çekilebiliyor.

Huawei P40 Pro Fiyatı

4.200 mAh büyüklüğündeki bataryaya da ev sahipliği yapan Huawei P40 Pro’nun fiyatı da düzenlenen canı yayın sırasında resmi olarak açıklandı. Bu kısımda yetkililer tarafından belirtilenlere göre P40 Pro’nun 8 GB ve 256 GB dahili hafıza sahip olan modelinin 999 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacağını görmekteyiz.

Huawei P40 Özellikleri

Huawei P40 Pro’nun özelliklerinden bahsettiysek, o zaman serinin giriş modeli olarak lanse edilen P40’ın da özelliklerine kısaca bir göz atalım.

P40, 6.1 inçlik bir ekranın üzerine kuruluyor. Bu kısımda P40 Pro’da yer alan AMOLED panelin yerine Full HD OLED ekran paneli ile karşımıza çıkan P40’ın 90 Hz yenileme hızına da ev sahipliği yaptığını görmekteyiz. 422 ppi yoğunluk sunan bu ekranın P40 Pro ve P40 Plus’a kıyasla daha düz bir yapıya sahip olduğunun da altını özellikle çizelim.

İşlemci ve RAM tarafında P40 Pro ile benzer özelliklere sahip olan P40’ın da 8 GB RAM’a ve Kirin 990 işlemcisine sahip olduğunu belirtelim. Ancak, söz konusu bu cihazın P40 Pro’ya kıyasla en önemli farkı ise kamera tarafında ortaya çıkıyor.

Bu kısımda ise 50 MP çözünürlüğünde f/1.9 diyafram değerine sahip olan ana kamera bizleri karşılıyor. Bu ana kameraya ise, 3x optik yakınlaştırma desteği sunan 8 MP telefoto kamera ve optik imaj sabitleyici bulunan 16 MP ultra geniş açılı kamera sensörleri eşlik ediyor. Cihazın ön tarafına geldiğimizde 32MP çözünürlüğünde ana sensör ve 3D ToF bizleri karşılıyor.

Huawei P40 fiyatı

Huawei P40 Fiyatı

3800 mAh kapasiteli bir bataryadan güç alan Huawei P40’ın fiyatı da yine aynı şekilde lansman sırasında açıklandı. Bu kısımda yapılan açıklamaya göre Google uygulamalarından yoksun olarak piyasaya sürülecek olan Huawei P40’ın 799 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacağını da belirtmekte yarar var.

İlginizi Çekebilir: 6.000 mAh Bataryalı Samsung Galaxy M21 Tanıtıldı