Anasayfa Haber TÜBİTAK COVID-19 Web Portalı Hizmete Girdi

TÜBİTAK COVID-19 Web Portalı Hizmete Girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte TÜBİTAK’ın faaliyete geçirdiği COVID-19 Web Portalı, ülkemiz ve dünyadan haberlerin yanı sıra, bilimsel çalışmalarla ilgili kaynakları da sunuyor.

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı günlerde önlemler alınmaya devam ederken teknolojik gelişmeler de yaşanıyor. Microsoft, Koronavirüs (COVID-19) dünya takip haritası hazırlamıştı. Ardından Google, çeşitli sağlık kuruluşları ile birlikte çalışarak bir web sitesi yayınlamıştı.

Ülkemizde ise Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan online Koronavirüs testini sizlerle paylaşmıştık. Son olarak ise TÜBİTAK, bilgi kirliliğini en aza indirmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla COVID-19 Web Portalı’nı hizmete açmış bulunuyor. Bilim ve teknoloji odaklı süreçlerde “birlikte başarma” anlayışıyla tasarlanan bu portalda Türkiye’nin yetkinliklerine, güncel bilgilere, akademik araştırma ve makalelere yer veriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “covid19.tubitak.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek portalda, araştırmacılara özel bir bölüm oluşturduklarını ifade ederek, “Ülkemizde bu konuda çalışan tüm araştırmacılar, bilgi, tecrübe ve veri paylaşımını bu portal üzerinden yapabilecek.” dedi.

Halkın merak edebileceği sorular, Türkiye ve dünya üzerindeki durum, bilimsel kaynaklar ve faydalı bağlantılar gibi birçok yararlı bilginin olduğu bu sayfayı takip edebilirsiniz. Tüm insanların seferber olduğu Koronavirüs salgını ile mücadele için bizler de üzerimize düşeni yaparak evde kalalım.

TÜBİTAK COVID-19 Web Portalı

İlginizi çekebilir: KoronaVirüs ile Savaşan Folding@home Artık 7 Süper Bilgisayardan Daha Güçlü