Anasayfa Haber Intel i9-10980HK, 5.3 GHz Hızlarına Ulaşacak

Intel i9-10980HK, 5.3 GHz Hızlarına Ulaşacak

Intel’in yeni amiral gemisi mobil işlemcisi Core i9-10980HK, gerekli termal koşullarla birlikte 5.3 GHz saat hızlarına erişebiliyor.

AMD, Ryzen 4900H ve 4800H gibi üst seviye işlemcilerle mobil platformu domine etmeye hazırlanıyor. Görünen o ki Intel’in koltuğunu kaptırma gibi bir niyeti yok. Mavililerin dizüstü bilgisayar tarafında da yüksek frekans değerlerine çıkma hedefleri olduğunu biliyorduk. Yeni gelen bilgilere bakılırsa Comet Lake-H CPU’lar oldukça yüksek değerlere erişebilecek.

Bu seride yine rafine bir 14nm üretim süreci benimseniyor ve 8 çekirdeğe kadar destek sağlanıyor. Bahsi geçen Core i9-10980HK kod adlı amiral gemisi CPU, 5.3 GHz’e kadar çıkabiliyor. Ayrıca çekirdek 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip bir işlemci ve 45W TDP değeriyle geliyor.

Bu yüksek saat hızlarına çıkmak için yeni ‘Thermal Velocity Boost (TVB)’ teknolojisinden yararlanılıyor. Ancak bu konudaki en önemli detay dizüstü bilgisayarın termal tasarımı. Yani CPU çekirdeğinin bu frekansa ulaşması için termal koşulların mükemmel olması gerekecek.

10. nesil mobil Comet Lake-H serisinin yeni NVIDIA RTX SUPER ekran kartlarıyla aynı tarihte, yani 2 Nisan’da duyurulması bekleniyor. Bu yıl hem masaüstü hem mobil platform tarafında ateşli bir rekabet ortamı oluşacak gibi görünüyor. Yeni teknolojileri ve gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İlginizi çekebilir: Intel Xe Dahili GPU, AMD Vega 7nm Dahili GPU’yu Geride Bırakabilir