Anasayfa Haber Apple, ARM Tabanlı MacBook’ları 2021’de Duyuracak

Apple, ARM Tabanlı MacBook’ları 2021’de Duyuracak

ARM Mac Thunderbolt desteği

Apple, cihazlarında Intel yerine ARM mimarili kendi işlemcilerini kullanarak performans, pil süresi ve maliyet anlamında iyileştirmeler sağlayabilir.

Analist Ming-Chi Kuo’nun yeni raporuna göre Apple, önümüzdeki yılın başlarında kendi özel ARM işlemcileriyle tasarlanan yeni MacBook, iMac ve Mac Mini modellerini piyasaya sürecek.

Kuo daha önce Apple’ın ARM tabanlı MacBook’ları 2020’nin dördüncü çeyreğinde veya 2021’in başlarında duyuracağını iddia etmişti. Kuo, ARM işlemcilerinin kullanımının Apple’a performans açısından önemli bir avantaj sağlayacağını belirtiyor. Bunun yanında şirket, Intel’in yol haritasına bağımlı olmayacak ve çeşitli gecikmelere maruz kalmayacak. En önemlisi ise işlemci maliyetleri yüzde 40 ile 60 oranında azatılabilecek.

iPhone İşlemcisi, Laptoplara Geliyor

iPad’lerde bulunan A serisi işlemciler, Intel’in dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardaki birçok işlemcisinden daha iyi performanslar sergileyebiliyordu. Üstelik yeni iPhone akıllı telefon işlemcileri dahi son derece performanslı. Tüm bu nedenler bir araya geldiğinde performans avantajlarının yanı daha iyi batarya süreleri de sunulabilecek.

Gelen notlar arasında Apple’ın ARM tabanlı Mac’lerini duyurduğunda USB4’e geçişin yapılacağı da yer alıyor. USB4, 40 Gbps aktarım hızlarını destekleyecek ve kullanıcıların tek bir kablo üzerinden iki adet 4K monitörü bağlayabilmelerine imkan tanıyacak. USB4, kısaca Intel’in Thunderbolt 4 ve USB standartlarının birleştirildiği bir girişim.

ARM mimarisine geçme planlarına rağmen Apple, son zamanlarda 13 inç MacBook Air’i 10. nesil Intel işlemcilerle güncellemişti. Bu, Apple’ın ARM altyapısına geçmeden önce her iki mimariyi de bir süre destekleyebileceği anlamına geliyor.

İlk Duyuru WWDC 2020’de Gelebilir

Apple’ın WWDC 2020 organizasyonunu çevrimiçi olarak düzenleyeceğini paylaşmıştık. Burada şirketin Intel’den ARM mimarisine geçişi konusundaki planlarını duyurmasını bekliyoruz. Böylece geliştiricilere yeni platform üzerinde çalışmak, sorunları düzeltmek ve uygulamalarında güncellemeler hazırlaması için yeterli zaman tanınacaktır.

İlginizi çekebilir: Apple, Face ID Özelliğini iMac ve MacBook Pro’ya Getirmeyi Planlıyor