Anasayfa Haber Tesla Otopilot, Gelecekte Trafik Işıklarını Algılayabilir

Tesla Otopilot, Gelecekte Trafik Işıklarını Algılayabilir

Otonom Araçlar

Yayınlanan yeni bir video, Tesla araçların gelecekte kırmızı ışıkları tespit ederek otomatik olarak durabileceği bir özelliği ortaya çıkardı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Mart ayının başlarında şirketin 1 milyonuncu elektrikli aracını ürettiğini duyurmuştu. Bu otomobillerdeki en popüler ve tartışmalı özelliklerden birisi de Otopilot olmuştur.

Otopilot, yol üzerindeki araçları, çeşitli nesneleri ve trafik konilerini zaten tespit edebiliyor. Trafik ışıklarını sensörleri aracılığı ile tespit edip Otopilot deneyimini üst seviyeye çıkaracak olan özellik, halen geliştirme aşamasında. Twitter’da yayınlanan bir videoda, sokaklarda sürüş yapan ve kırmızı ışıkta duran bir Tesla’ya dikkat çekiliyor. Yeşil ışıklarda yoluna devam eden araç, kırmızı ışığa geldiğinde ekranda bir uyarı beliriyor ve araç kendiliğinden duruyor.

 

Tesla’nın bu özelliği bir sonraki Otomatik Pilot güncellemesine ekleyeceği yönünde bazı spekülasyonlar da var. Ancak bu özelliğin kusursuz olduğunu göstermek için çok daha fazla test gerekiyor. Otopilot, bir Tesla’yı tam olarak otomatik sürüşe sahip bir otomobile dönüştürmüyor ve Tam Otomatik Sürüş seçeneği de sunmuyor. Bu teknolojinin yapabileceği, sistemi uygun şekilde kullanan sürücüler için farklı bir teknolojik konfor sağlamak olacak.

İlginizi çekebilir: Tesla Cyberquad Elektrikli ATV, Cybertruck ile Birlikte Geliyor