Anasayfa Haber Linux Mint 20 Ulyana, Sadece 64 Bit Desteği Sunacak

Linux Mint 20 Ulyana, Sadece 64 Bit Desteği Sunacak

Linux Mint 20, Ulyana ismiyle çıkış yaparken 32 bit desteğini sona erdiriyor.

İlk kez 2006 yılında yayınlanan Linux Mint, oldukça beğenilen ve en çok kullanılan Linux dağıtımlarından birisi olarak kayıtlara geçmişti. Bu işletim sistemi Ubuntu’ya dayanıyor ve Cinnamon, MATE ve Xfce olmak üzere üç farklı masaüstü ortamı seçeneğine sahip. Yeni Linux Mint 20 dağıtımı ile ilgili yeni ortaya çıkan bilgilerin çoğu olumlu olsa da, birçok Linux Mint kullanıcısını üzecek kesin bir şey var.

İlk olarak Linux Mint 20, yaklaşan Ubuntu 20.04 LTS’yi temel alacak. Bununla birlikte artık Linux Mint 20’nin adını da biliyoruz. Mint ekibi her zaman kadın isimlerini kullanıyor ve bu sefer Ulyana‘yı seçtiler. Bu, ‘genç’ anlamına gelen bir Rus adı.

Bazı kullanıcıları üzecek haber ise Linux Mint’in 32 bit için desteği sonlandırıyor olması. Geliştiriciler, bundan sonra sadece 64 Bit ISO üretecek. Halen 32 bit Linux Mint ISO’ya ihtiyacınız varsa, 2023’e kadar desteği sürecek olan Linux Mint 19.3’ü kullanabilirsiniz.

Bu arada Linux Mint geliştiricileri, Xapp iyileştirmeleri üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. Nemo dosya yöneticisi daha hızlı bir hale gelecek ve Warpinator araçları kolay bir dosya paylaşım imkanı sunacak.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Yerleşik Linux Çekirdeği Yakında Herkese Açılacak