Anasayfa Haber DSÖ, #PlayApartTogether ile Evde Oyun Oynamayı Teşvik Ediyor

DSÖ, #PlayApartTogether ile Evde Oyun Oynamayı Teşvik Ediyor

DSÖ, Koronavirüs ile mücadele kapsamında büyük oyun şirketleri ile ortaklık kurarak insanları evde kalmaya teşvik edecek.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), oyun sektöründen önemli firmalarla bir araya gelerek #PlayApartTogether kampanyasını başlattı. Bu girişim ile birlikte COVID-19 olarak adlandırılan Koronavirüs’ün yayılması engellenmesi amaçlanıyor. Yeni oluşturulan hashtag ile birlikte dünya üzerindeki tüm insanların evde kalmasını sağlamak ve video oyunları oynaması teşvik ediliyor.

Bu kampanya kapsamında Activision Blizzard, Twitch, Unity, Riot Games, YouTube Gaming, Amazon Appstore, Kabam, Snap Games, Maysalward, Big Fish Games, Playtika, Dirtybit, Pocket Gems, Wooga, Glu Mobile dahil olmak üzere birçok büyük oyun şirketi WHO ile ortaklık kurdu. Böylece küresel oyun endüstrisindeki ortaklarla birlikte COVID-19’un yayılmasını önlemeye yardımcı olmaya odaklanan mesajlar milyonlarca oyuncuya ulaşacak.Bu girişimde fiziksel uzaklaşma, el yıkama ve diğer önleyici eylemlerini içeren yönergeler yer alıyor. İlgili tüm şirketler, katılımcı şirketin oyun topluluklarında ve sosyal medya üzerinde etkileşim için #PlayApartTogether hashtag’ini kullanacak. Bu bağlamda oyun şirketlerinin daha fazla oyun içi içerik, indirim ve etkinlik getirmesi bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bu kampanyayı başlatması biraz ironik olmuş diyebiliriz. Çünkü geçtiğimiz yıl DSÖ, video oyunlarına karşı “oyun oynama bozukluğu” ya da “oyun bağımlılığı” şeklinde klinik olarak tedavi edilebilen bir tanım ortaya çıkarmıştı.

İlginizi çekebilir: Steam, Oyun Güncellemelerini Bir Süre Erteleyecek