Anasayfa Haber Google Chrome 81 Çıktı

Google Chrome 81 Çıktı

Gecikmeli gelen Chrome 81, uygulama simgesi rozeti ve Web NFC gibi yenilikler sunuyor.

Google tarafından Windows, Mac ve Linux için Chrome 81 sürümü yayınlandı. Güncelleme, koronavirüs salgınından dolayı birkaç hafta gecikmeli olarak geldi. Bu sürümde sunulacak bazı özellikler ertelenmiş olsa da bazı öne çıkan değişiklikler söz konusu.

Yeni sürümde uygulama simgesi rozeti adlı yeni bir özellik bulunuyor. Bu da uygulamaların ve web sitelerinin kullanıcıları rahatsız etmeden yeni hareketler hakkında bilgilendirmesini sağlıyor. Bu anlamda doğrudan bildirimlerden daha az müdahaleci bir seçim sunulmuş. Örneğin; sohbet ve e-posta uygulamaları için okunmamış mesajların sayısını gösteriliyor ya da sosyal medya uygulamalarında etiketlendiğinizde haberiniz oluyor.

Google, bu sürüm ile birlikte Web NFC için de denemelere başlıyor. Bu özellik ise Chrome tarayıcısının NFC etiketlerini okuyabilmesine izin verecek.  Böylece örneğin NFC kullanan sergilerde tarayıcınızı açıp ekstra bir NFC uygulaması gerekmeksizin bir tablo hakkında daha fazla bilgilenebileceksiniz. Tabii ki bu özelliğin yaygınlaşması ve kabul görmesi gerekecek.

Google daha önce paylaştığı gibi Chrome 82 sürümünü tamamen atlayarak Mayıs ayında Chrome 83 ile karşımıza çıkacak.

İlginizi çekebilir: Google, Chrome Güncellemelerini Beklemeye Aldı