Anasayfa Mobil Samsung Galaxy M31 İncelemesi

Samsung Galaxy M31 İncelemesi

Samsung’un 6.000 mAh bataryasıyla dikkat çeken akıllı telefonu Samsung Galaxy M31 incelemesi ile karşınızdayız.

Samsung, Galayx A51 ve A71 ile orta segment tarafında, özellikle kamera performansıyla ön plana çıkmayı başardı. M serisinin de fiyat tarafında rekabetçi, teknik özellikler tarafında performanslı olmasını bekliyordum. Galaxy M31, geniş bataryası, sAMOLED ekranı ve performansıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

M31, 64 MP ana kamerayla gelen Samsung’un en uygun fiyatlı akıllı telefonu oldu. Aynı zamanda daha önce çıkan A30 ve A30s modellerine göre en büyük farkın yaşandığı yer de kamera. Bu ana kamera pixel bining teknolojisi kullanıyor ve sizin otomatik modda çektiğiniz fotoğraflar 16 MP olarak kaydediliyor. Aynı zamanda Galaxy M31, 4K video çekebilen en uygun fiyatlı Samsung telefonlardan biri.

Ana kameranın gün ışığında performansı son derece iyi ve HDR açısından zengin sonuçlar elde ediyorsunuz. Eğer burada sahne algılamayı açarsanız M31’in ana kamerası fotoğraf üzerinde işlem yapabiliyor ve renkleri düzenleyebiliyor. Eğer bunu yapmak istemezseniz daha doğal sonuçlar için sahne algılamayı kapatabilirsiniz. Eğer yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmek isterseniz her zaman olduğu gibi 4:3H moduna geçebilir ve 64MP fotoğraflar çekebilirsiniz. Ama bu kez pikseller bir araya gelmeyeceği için HDR desteğini de kaybetmiş oluyorsunuz.

Ultra geniş açılı kamera ise 8 MP çözünürlüğe sahip. Özellikle gün ışığında güzel sonuçlar aldığınız bu kamera manzara fotoğrafları çekmek isteyenler veya kadrajını genişletmek isteyenler için güzel bir seçenek.
5MP makro kamera 3 santimetreden fotoğraf çekmenize imkan sağlıyor. Performasının A51 ve A71 ile benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Ana kameranın f/1.8 diyaframlı olması düşük ışık performasına da yansıyor. Samsung geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü orta segment cihazlarda genel olarak yapay zeka agresif davranıyordu. Bunun sonucunda detaylar yok oluyordu. Yenilenen kameralar sayesinde artık çok daha güzel düşük ışık görüntüleri elde edebiliyorsunuz. Ayrıca telefonda OIS olmadığını unutmamak gerekiyor. Bu yüzden gece fotoğrafı çekerken en iyi sonucu almak için dikkatli olmak şart.

Çekim kameralarımız bu şekildeyken, ön tarafta çözünürlük 32MP özçekim kamerası ile iki kat artıyor. burda detayları iyi veren, özellikle gün ışığında portre modu ile kullanmanızı tavsiye edeceğim bir çalışma olmuş. Elbette canlı odak fotoğraflardan daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız 5M derinlik algılayıcı yardımcı kamera kullanan arka kameraları kullanabilirsiniz.

Video tarafında geçtiğimizde ise artık hem ana kamera hem de ön kamera ile 4K video çekebiliyoruz. Telefon EIS bulunuyor ama bu özellik 4K video çekerken aktif olmuyor. İyi sonuçlar almak istiyorsanız, çekip yaparken titremelere çok dikkat etmeniz veya bir tripod kullanmanız gerekiyor. 1080p 30fps’de ise gün ışığında detay açısından sizi memnun edecek videolar çekebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy M31 Performans

M31 kutudan Android 10 ve OneUI 2.0 ile beraber çıkıyor. Telefonda Samsung’un hem A serisi hem de M serilerinde son dönemde en çok gördüğümüz işlemci platformu olan Exynos 9611 kullanılıyor. Exynos 9611 kullanan incelediğimiz son telefon olan A51 son derece iyi bir performans sergilemeyi başarmıştı. Elbette bu durum M31’de geçerli. Exynos 9611’in 8 çekirdeğinin yapısı şu şekilde; 4 x 2.3 GHz hızında çalışan Cortex-A73 performans çekirdeği ve 3 x 1.4 GHz hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeği. İşlemci platformunda bulunan grafik birimi ise Mali-G72 MP3 M31’in iki farklı versiyonu bulunuyor. Ülkemizde 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama kullanılan versiyon satılıyor.

Samsung Galaxy M31 Tasarım

Galaxy M31 tanıdık bir tasarıma sahip. Plastik yekpare kasası, damla çentik kamerası ve parmak izi okuyucusu ile M30s’yi hayli andırıyor. Arka yüzde 4’lü kamera sistemi – ki bu sistem artık tüm Samsung telefonlarda imza haline geldi – ve parmak izi okuyucu bulunuyor. Ön yüze baktığımızda ise 32MP’lik özçekim kamerasını, onun üzerine gizlenen hoparlörü ve 6.4 inçlik S-AMOLED ekranı görüyoruz. Sağ tarafta ses açma kapama tuşları ve güç tuşu yer alıyor. Sol tarafta ise SIM kızağımız yer alıyor.

Telefonun 6.4 inçlik Super AMOLED ekranı en dikkat çeken yönlerinden biri. Samsung genellikle orta segment telefonlarında düşük kaliteli ekranlar yerine AMOLED ekranlar kullanıyor. Böylece seyir kalitesi açısından birçok rakibinden kendini kolayca ayırabiliyor. Bu ekranların sadece 2 yıl öncesinde Samsung’un amiral gemisi cihazlarında kullanıldığını da hatırlatalım.

6.000 mAh dahili batarya kullanan Galaxy M31, normal kullanımda kolayca 2. günü görüyor. Eğer devamlı oyun oynamıyorsanız, telefonu sadece işleriniz için kullanıyorsanız, 2 günün üzerinde pil ömrü almanız bile olası.

Samsung Galaxy M31 tavsiye edilen satış fiyatı ise 2.799 TL