Anasayfa Haber Huawei P40 Pro Serisi Neden 120Hz Ekran ile Gelmiyor?

Huawei P40 Pro Serisi Neden 120Hz Ekran ile Gelmiyor?

Huawei P40 Pro ve P40 Pro Plus modelleri, neden rakipleri ile birlikte beklenen 120Hz panel ile gelmiyor?

Samsung Galaxy S20 ve Oppo Find X2 gibi üst düzey amiral gemisi telefonlarda 120Hz tazeleme oranına sahip paneller kullanılmaya başlanmıştı. Huawei tarafında da benzer hamle beklenirken, şirketin CEO’su P40 Pro ve P40 Pro Plus modelleri için neden 90Hz panel kullandıklarını açıkladı.

8 Nisan’da yapılan etkinlikte şirketin CEO’su Yu Chengdong, Huawei P40 Pro serisiyle ilgili merak edilenleri gün yüzüne çıkardı. Chengdong, şirketin 90Hz panelden memnun olduklarını belirten sebepler gösterse de kullanıcıların nasıl tepki vereceği meçhul. İlk açıklamalarda “Huawei P40 Pro ve P40 Pro Plus modellerinde 120Hz panel kullanabilirdik” şeklinde bir söylem olsa da şirketin pil optimizasyonu ve diğer sebepleri dayanak olarak gösterildi.

Samsung’un bir süredir kullandığı tazeleme oranı değiştirme ayarı Huawei için şimdilik geçerli gibi gözükmüyor. Bu ayar ile birlikte 120Hz panel kullanarak, kullanıcıların ekran hızı ve pil optimizasyonu arasındaki tercihini kendisi yapması sağlanabilirdi. Şirketin neden rakip akıllı telefonlardaki gibi 120Hz panel ile birlikte tazeleme oranı değiştirme ayarı sunmadığı ise henüz belli değil.

CEO Chengdong’un “Huawei P40 Pro’nun 90Hz ekranı kesinlikle çok pürüzsüz çalışıyor.” şeklindeki açıklaması 90Hz paneldeki memnuniyetlerini gösteriyor olsa da Premium segment akıllı telefonlarının her zaman Premium özellikleri taşıması prensibine aykırı gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: Huawei P40 Pro Plus Fiyatı ve Özellikleri