Anasayfa Haber Samsung, Google İçin Exynos İşlemci Üretebilir

Samsung, Google İçin Exynos İşlemci Üretebilir

Yarı iletken devi Samsung, Google için özel yapılandırılmış Exynos işlemciler üretebilir.

Samsung’un Exynos işlemcileri, rakibi Qualcomm’un Snapdragon modellerinden daha düşük performans göstermesi sonrası birçok tartışma ortaya çıkmıştı. Tüketiciler, şirkete Exynos üretiminin durdurulması ve akıllı telefonları için Qualcomm yonga seti kullanılması konusunda birçok kez geri bildirimde bulunmuştu. Ancak Samsung Exynos serisini henüz terk edecek gibi gözükmüyor. Hatta şirketin Exynos serisini terk etmesinin dışında, yeni bir müşteri de var: Google.

Şirketin Google için tasarlayacağı yonga setinde Mongoose çekirdekleri yerine alıştığımız ARM çekirdeklerini kullanması bekleniyor. Bu adım, daha yüksek performans değerlerini görmemizi sağlayabilir. Ayrıca ARM’nin Mali GPU çekirdekleri de mevcut grafik performansını artıran bir adım olacaktır.

Edinilen bilgilere göre, yeni Exynos yonga Samsung’un 5nm LPE üretim teknolojisine dayanacak. Toplam 8 çekirdek içerecek olan Exynos işlemcide 2 adet Cortex A78, 2 adet Cortex A76 ve 4 adet Cortex A55 çekirdekleri kullanılacak. Bu çekirdeklere eşlik edecek olan GPU ise ARM Mali’nin yeni Borr mimarisine dayanan MP20 GPU modeli olabilir.

Google’ın Intel, Qualcomm ve Nvidia gibi şirketlerle olan bağını azaltmak için kendi yongasını üretmesi ve akıllı telefon ile sunucu sektöründe kullanması bekleniyordu. Hatta bu gelişmeler sonrasında Hindistan’da 16 mühendisten oluşan bir ekip bile kurulmuştu. Ancak arama motoru devi şimdilik tercihini Exynos’tan tarafa kullanacak gibi gözüküyor. Bu raporlar doğruysa, Google’ın gelecekteki Pixel akıllı telefonlarında, Chrome OS cihazlarında ve veri merkezlerindeki sunucularda Samsung üretimi yongaları kullanması muhtemel.

İlginizi çekebilir: Yeni Galaxy Fold Modelleri Uygun Fiyatla Gelebilir