Anasayfa Haber 800 Gigabit Ethernet (800GbE) Standardı Duyuruldu

800 Gigabit Ethernet (800GbE) Standardı Duyuruldu

800 Gigabit Ethernet (800GbE)

Ethernet Technology Consortium, 800 GbE standardının detaylarını paylaştı.

Ethernet Technology Consortium (ETC) tarafından 800 Gigabit Ethernet (GbE) için 800GBASE-R teknik özellikleri duyuruldu. Arista, Broadcom, Cisco, Dell, Google, Mellanox ve Microsoft gibi markaların da dahil olduğu 45’ten fazla üyeye sahip olan ETC’nin açıkladığı teknik özellikler, daha hızlı Ethernet bağlantısı için hızla artan ihtiyaca ayak uydurmak üzere endüstri tarafından geniş çapta benimsenmiş gibi görünüyor.

ETC tarafından desteklenen ilk büyük özellik güncellemesi 800GBASE-R spesifikasyonu. Kısaca bahsetmek gerekirse bu standart, IEEE 802.3bs standardındaki mevcut 400 GbE mantığının iki setini, verileri sekiz 106 Gb/s fiziksel veriyolu boyunca dağıtmak için birkaç değişiklikle başka bir amaca uygun hale getiriyor. Ayrıca, yeni bir Medya Erişim Kontrolü (MAC) ve Fiziksel Kodlama Alt Katmanı (PCS) bulunuyor.

ETC, 800GBASE-R geliştirilirken esas olarak standart 400 GbE mantığını mümkün olduğunca yeniden konumlandırmış ve çok hızlı Ethernet bağlantı noktaları uygulayan kullanıcılara minimum sabit maliyet sağlamış.

Yeni 800 GbE standardını çok daha ayrıntılı bir şekilde incelemek isterseniz bu dosyaya bakabilirsiniz.