Anasayfa Haber Apple Haritalar, COVID-19 Test Merkezi Konumlarını Gösterecek

Apple Haritalar, COVID-19 Test Merkezi Konumlarını Gösterecek

Koronavirüs test merkezleri yakında tüm platformlardaki Apple Haritalar uygulaması üzerinden görüntülenebilecek.

Apple, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, laboratuvarların ve diğer işletmelerin COVID-19 test yerleri hakkında bilgi göndermelerine izin veren yeni bir portal başlattı. Bu kurumlar şirket tarafından incelenip onaylandıktan sonra Apple Haritalar’da görüntülenecek.

Bu portalda ilgili sağlık hizmeti sağlayıcıları ve laboratuvarları tarafından doldurulacak CSV biçiminde bir şablon sağlanıyor. Burada test saatleri, randevu gereksinimleri, test yeri, türü ve daha birçok bilgi isteniyor. Sonrasında ise bu dosya iş e-postası üzerinden incelenmek üzere Apple’a gönderilebiliyor. Alternatif olarak ‘i’ (bilgi) butonuna tıklanarak ve “Eksik bir yer ekle” seçeneği ile test konumları Apple Maps uygulaması aracılığıyla da gönderilebiliyor.

Bilgiler Apple tarafından doğrulandıktan sonra tüm platformlarda yer alan Apple Haritalar’a eklenecek. Test konumları, özel bir simgeyle ve ayrıntılarıyla birlikte diğer konumlardan farklı bir şekilde yer alacak.

Ek olarak Apple, COVID-19 test konumu gönderimi için herhangi bir kayıt istemiyor. Web sitesine gönderim sürecini basitleştirmek için herhangi form da eklenmiş değil. Sürecin e-posta yoluyla ilerlemesi ise şirket için bir hayli zor olabilir.

Apple COVID-19 Test Lokasyonu Ekleme Sayfası

İlginizi çekebilir: Apple, Sağlık Çalışanları İçin Koruyucu Maske Üretmeye Başladı