Anasayfa Haber AeroBox Mini PC, Xbox One S Anakartını Kullanacak

AeroBox Mini PC, Xbox One S Anakartını Kullanacak

Chuwi, iş istasyonu olarak kullanılacak olan mini PC’nin konsol tabanlı olduğunu doğruladı.

Bu yılın başlarında Çinli PC üreticisi Chuwi, henüz duyurulmamış olan AMD APU yongası A9-9820’yi tanıtmıştı. Bu model AMD’nin resmi sitesinde yer almazken oldukça merak uyandırmıştı. AeroBox adı verilen iş istasyonu, uzaktan bir oyun konsolu gibi görünse de piyasada yüksek performanslı bir mini PC olarak yer alacak.

Şimdi ise bu cihazın garip bir şekilde konsol tabanlı bir PC olduğu onaylandı. Chuwi sözcülerinden biri, Aerobox’ın Xbox One S anakartı kullandığını doğruladı ve bunu “7. nesil yeni yonga” olarak nitelendirdi. Ayrıca bu sistemin Windows 10 üzerinde çalıştığı belirtildi.AeroBox, sekiz çekirdek ve 8 iş parçacığı ile gelirken 2.35 GHz maksimum frekans hızına erişebiliyor. Bunun yanında ise Raden R7 350 (GCN 3.0) GPU işe eşleştirildiğinde güçlü bir grafik performansı vaat ediyor.

A9-9820 işlemciler DDR3 bellek desteği ile geliyor ve Xbox One S için üretilen Jaguar mikro mimarisine dayandığı düşünülüyor. Ayrıca GPU’nun devre dışı bırakılması ve harici bir GPU ile değiştirilmesi muhtemel.Bazı detaylarda ise anormallikler öne çıkıyor. Örneğin anakart microATX formuna benzer yapıdayken tam dört bellek yuvasına sahip. Cihaz SATA SSD kullanıyor ancak pazarlama görsellerinde bir HP EX900 M.2 NVMe SSD gösteriliyor. HP’nin ise 256 GB boyutunda SSD üretmediğini, sadece 250 GB versiyonları olduğunu belirtelim.

Son olarak ise ilginç bir şekilde arka tarafta iki adet PS2 konnektörü bulunuyor. Bunların yanında bir de DVI bağlantı noktası yer alıyor. Chuwi henüz AeroBox için bir fiyat etiketi açıklamadı.

İlginizi çekebilir: Ekran Kartı Modeli ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir?