Anasayfa Haber PlayStation 5, İlk Yılında Sınırlı Sayıda Üretilebilir

PlayStation 5, İlk Yılında Sınırlı Sayıda Üretilebilir

Playstation 5

Geçtiğimiz günlerde bazı teknik özellikleri açıklanan PlayStation 5’in ilk yılında sınırlı sayıda üretilebileceği iddia edildi.

Bloomberg tarafından yayınlanan haberde, Sony’nin Mart 2021’e kadar sınırlı sayıda PlayStation 5 üreteceği ileri sürüldü. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre Sony’nin ilk yılda beş ila altı milyon adet arasında PlayStation 5 üreteceği düşünülüyor.

Hatırlarsanız, Sony PS4’ün ilk yılında 7.5 milyon adet cihaz piyasaya sürmüştü. Sony’nin her ne kadar PS5 ile benzer rakamlara ulaşacağı tahmin edilse de son paylaşılan raporlarda şirketin strateji değişikliğine gittiğini görmekteyiz. Bu kısımda COVİD-19 salgınını göz önünde bulunduran Sony, daralan pazara karşı sınırlı sayıda PS5 üreterek olası bir zarara karşı korunmayı planlıyor. Bu da Sony’nin bu yıl içerisinde PS5’i herhangi bir erteleme olmadan piyasaya süreceği anlamına geliyor.

PlayStation 5 kontrolcüsü Dualsense

Sony’nin böyle bir hamleye imza atmasındaki en büyük nedeninse COVİD-19 salgını yüzünden artan üretim maliyetleri ve insanların daha az alışveriş yapması olarak gösteriliyor. Aynı zamanda firmaya yakın kaynaklarca elde edilen bilgilerde Sony’nin Dualsense kontrolcüsü içinde büyük bir etkinlik planladığı ancak salgın nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı da belirtiliyor.

Tüm bunların haricinde merak edilen konsolunda nasıl bir fiyat etiketine sahip olacağı da yayınlanan raporlarda gözler önüne serildi. Bu kısımda elde edilen bilgiler doğrultusunda Sony’nin PS5’i 499 ila 549 dolar bant aralığında piyasaya sürmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Playbtation 5 Kontrolcüsü DualSense Duyuruldu