Anasayfa Haber Samsung, Rekor Kıran 5G mmWave Hızlarına Ulaştı

Samsung, Rekor Kıran 5G mmWave Hızlarına Ulaştı

Samsung 5G mmWave

Samsung, 5G mmWave testlerinde eş zamanlı olarak toplamda 8.5 Gbps hızı görüldü.

Samsung Networks, 5G için gerçekleştirdiği testler ile yeni rekor kıran hızlara çıkmayı başardı. Buna göre, Samsung 5G mmWave Erişim Birimi üzerinden iki istemci cihaz 4.3 Gbps pik veri hızları aldı. Eş zamanlı olarak ise toplamda 8.5 Gbps görüldü.

Tabii ki bu yüksek frekanslı mmWave teknolojisi kullanılarak çıkılan hızlara laboratuvar ortamında kontrollü koşullarda ulaşıldığının altını çizmek gerekiyor. Samsung’un 800MHz mmWave spektrumunda MU-MIMO tekniklerini ve taşıyıcı kümelemesini kullandığını da ayrıca belirtelim.

mmWave teknolojisi, hız ve tepki süreleri açısından son derece etkileyici. Öte yandan, aralık ve bağlantı açısından oldukça kararsız. Genellikle bir mmWave bağlantısını kesmeye yetecek kadar ince bir kağıt tabakası kalınlığındaki nesneler bile bu kararsızlığı sağlayabiliyor. Bu da zaten mmWave’in uzun süredir aldığı ana eleştiri.

Samsung, çoklu gigabit hızlarıyla kullanıcıların dönüşümsel 5G mobil servislerini deneyimleyebileceğini vurguluyor. Mobil operatörler ise 8K video akışı, AR uzaktan öğrenme ve bütünsel VR telekonferans gibi yeni ve zengin hizmetler ile henüz hayal edilmemiş yeni kullanım durumları sunabilecek.

İlginizi çekebilir: 5G Sağlık Tehdidi Oluşturuyor mu?