Anasayfa Haber Steam Kullanıcıları Hangi Donanımları Kullanıyor?

Steam Kullanıcıları Hangi Donanımları Kullanıyor?

Steam kullanıcı sayısı artarken kullanılan sistem bileşenleri de değişkenlik gösteriyor.

Steam, özellikle son dönemde büyük kullanıcı kitlelerini ağırlamaya devam ediyor. Koronavirüs pandemisinin de etkisiyle anlık kullanıcı sayısındaki rekorlar sürekli katlanıyor. Steam’in belirli aralıklarla kullanıcıları için donanım anketi yaptığını biliyoruz. Mart ayında yayınlanan verilere baktığımızda ise farklı bir tablo ortaya çıkıyor.

Her şeyden önce, Steam araştırmasının tüm sistemleri kapsamadığını ve bağlı makineler içinden rastgele seçildiğini hatırlatalım. Mart 2020 donanım araştırması, Intel CPU’ların AMD’ye karşı çok sınırlı da olsa yükseklik kazandığını gösteriyor. Intel’in sayısındaki artış, daha düşük saat hızına sahip işlemcilerden geliyor ve en önemli artış 2.7 GHz ila 2.99 GHz aralığında.

Bu durum ise evde kalan kullanıcıların eski dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarını faaliyete geçirmelerine bağlanıyor. Oysa ki son yıllarda AMD’nin sürekli bir tırmanışı bulunuyordu. İşlemci kullanım dağılımı %81.25 Intel ve %18.75 AMD olarak sonuçlara yansımış. Şubat ayında bu değer %78.2’ye kıyasla %21.8 olmuştu.

Ekran kartı kullanım oranlarında ise NVIDIA’nın bir yükselişi var. %77.87’lik bir dilime karşılık olarak AMD’nin %13.38’lik bir oranı bulunuyor. Genel sonuçlara baktığımızda ise en çok kullanılan ekran kartı modelinin GeForce GTX 1060 olduğunu görüyoruz. Ayrıca kullanıcıların %39’u sistemlerinde 16 GB RAM kullanıyor. Ekran kartlarının VRAM miktarlarına bakarsak 8 GB olan dilim oldukça yüksek. Doğal olarak en fazla kullanılan ekran çözünürlüğü ise %64.89 ile 1080p olmuş. Çeşitli donanımları kullanan Steam kullanıcıları, %85 oranda Windows 10 64 bit işletim sistemini tercih etmiş.

Salgın vakalarının artmasıyla birlikte evde kalan insanların konsollara, bilgisayarlara ve oyunlara daha fazla yönelmesini bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: CS:GO, Yakında Source 2 Oyun Motoru ile Yenilenebilir