Anasayfa Haber Wear OS Akıllı Saatler Sık Sık El Yıkamayı Hatırlatacak

Wear OS Akıllı Saatler Sık Sık El Yıkamayı Hatırlatacak

Wear OS El Yıkama

Saat uygulaması 5.4.0 sürümü ile birlikte el yıkama zamanlayıcısı özelliği kazanıyor.

Google, Wear OS içerisindeki Saat uygulaması için bir güncelleme sundu. Güncelleme sayesinde uygulamaya bir el yıkama zamanlayıcısı ekleniyor. Böylece kullanıcılar otomatik olarak Wear OS akıllı saatlerinin ekranında belirli periyotlarda bir uyarı ile karşılaşacak.

Uygulama açıldığında 3 saniyelik bir geri sayımdan sonra 40 saniyelik bir başka bir geri sayım daha başlıyor. Ayrıca bu ekranda bir dairesel süreç halkası da sayıma görsellik katıyor. Ek olarak, ellerinizi yıkarken her zaman sabun kullanmanız için de bir mesaj gösteriliyor.

Bu noktada Covid-19 virüsünden korunmak için elleri sıkça ve en az 20 saniye yıkamanın ne kadar önemli olduğunun da bir kez daha altını çizmek isteriz. Google ise işin daha garanti olması için süreci 2 katına çıkarmış. Ellerinizi yıkamayı tamamladıktan sonra uygulama size 3 saat sonra tekrar ellerinizi yıkamanız için hatırlatmada bulunuyor.

Saat uygulamasının bu yeni özelliği 5.4.0 sürümü ile birlikte sunuluyor. Bu sebeple Google Play Store üzerinden Saat uygulamasını güncellemeniz gerekiyor.

İlginizi çekebilir: Galaxy Fold 2, S Pen ile Gelmeyebilir