Anasayfa Haber Gamescom 2020 Çevrimiçi Düzenlenecek

Gamescom 2020 Çevrimiçi Düzenlenecek

Almanya merkezli Gamescom etkinliğinin alınan tedbirler kapsamında dijital ortamda yapılması bekleniyor.

Oyun ve teknoloji dünyası her yıl belirli etkinliklere sahne oluyor. COVID-19 salgını ise tüm organizasyonları etkiledi ve insanlar hayal kırıklığı yaşadı. Son olarak E3 2020’nin salgın nedeniyle iptal edildiğini öğrendik. 25 Ağustos için planlanan Gamescom’un geleceği ise merak konusuydu.

Her yıl yapılan Almanya merkezli etkinlik, Ağustos ayında planlandığı gibi devam edecek. Ancak pandeminin etkisinin belirsizliğini koruduğu ve Almanya’nın yasakları Ağustos ayına kadar uzattığı belirtiliyor.

Gamescom Twitter hesabı, COVID-19  salgını ve Almanya’nın genişletilmiş etkinlik yasağı nedeniyle Gamescom 2020’nin dijital alanda olacağını duyurdu.

“Şu anda tüm detaylar bilinmese de ülke çapında Ağustos ayının sonuna kadar büyük organizasyonların yasaklanması Gamescom 2020 planlamasını da etkileyecektir. Ayrıca Gamescom 2020 kesinlikle dijital olarak gerçekleşecek! Kısa süre içinde daha fazla bilgi vereceğiz.”

Ağustos ayına henüz dört ay daha var ve etkinliği planlamak için bolca zamana sahipler. Gamescom 2020 için bilgiler kısıtlı olsa da en azından çevrimiçi olarak düzenleneceğini biliyoruz. Böylece yeni oyunlara göz atma fırsatımız da olacak.

İlginizi çekebilir: Steam Oyun Festivali Haziran Ayında Düzenlenecek