Anasayfa Haber Güncel AMD Chipset Sürücüsü Yeni Sorunlara Yol Açabiliyor

Güncel AMD Chipset Sürücüsü Yeni Sorunlara Yol Açabiliyor

AMD’nin yayınladığı yeni yonga seti sürücüleri eski sorunları düzeltirken, yeni sorunlara yol açabiliyor.

AMD’nin geçtiğimiz ay yayınladığı yonga seti sürücüsü, kullanıcılarına özellikle kurulum aşamasındaki bir takım sorunlar yaratmıştı. Akabinde bu ayın içinde yeni bir chipset sürücüsü yayınlandı. Söz konusu AMD Ryzen Yonga Seti Sürücüsü, ana platformda A320 serisinden X570’e kadar uzanan AMD yonga setleri ile A399 ve TRX40 Threadripper platformları için hazırlanan 2.04.04.111 sürümü.

Yeni sürücü ile birlikte sorunların çözüleceği belirtiliyordu ancak görünen o ki bu sürüm ile farklı sorunlar da beraberinde geliyor. Bazı sistemlerde herhangi bir sorun yaşanmamış olsa da bazı kullanıcıların sorunlar yaşadığı söyleniyor. Bu sorunlarda GPIO sürücüsünün (G/Ç denetleyicisi) her zaman en son sürüme güncellenmemesi ile birlikte CPU kullanımı ve güç tüketiminin yanlış raporlandığı bildirildi. Ayrıca görünüşe bakılırsa Ryzen Master ile ilgili bazı sorunlar da var.

ComputerBase AMD ile birlikte çalışıyor ve hataların sebebinin anlaşılması için bazı günlük kullanıcı dosyalarının gönderilmesi isteniyor.

  • % Userprofile% \ AMD_Chipset_IODrivers.Log
  • % Userprofile% \ Device_ID.log
  • C: \ WINDOWS \ inf \ setupapi.dev
  • C: \ WINDOWS \ inf \ setupapi.log
  • C: \ WINDOWS \ dpinst.log

Sorunların herkes tarafından yaşanmadığının bir kez daha altını çizelim. Eğer yeni sürücülerde sorun yaşıyorsanız yeni bir güncellemeyi bekleyebilir veya eski chipset sürücülerini yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Bunun için AMD’nin sürücü sayfasındaki “Previous Drivers” seçeneğini kullanabilirsiniz. Buradan 2.03.12.0657 ve 2.01.15.2138 de olmak üzere geçmişteki tüm sürümleri görmek mümkün.

İlginizi çekebilir: Minecraft RTX Destekli NVIDIA 445.87 Sürücüsü Çıktı