Anasayfa Haber Linux 5.7 Çekirdeği, AMD Navi GPU’larda Performans Artışı ile Geliyor

Linux 5.7 Çekirdeği, AMD Navi GPU’larda Performans Artışı ile Geliyor

Linux 5.6 ve beklenen 5.7 çekirdeği ile yapılan performans testlerinde Navi GPU’lu Radeon RX 5700 XT yaklaşık %4 daha iyi sonuçlar elde etti.

Geçtiğimiz haftalarda çıkış yapan Linux 5.6 Çekirdeği WireGuard ve USB 4 desteği ile birlikte yayınlanmıştı. Grafik donanımları tarafında NVIDIA RTX 2000 serisi, AMD Pollback ve Rockchip SoC için destek sunuldu.

Linux 5.7 çekirdeği ile önyükleme yapılabilirken, yeni özellikler de getirildi. Haziran ayında nihai sürümünün piyasaya çıkması beklenen yeni Linux 5.7 ile GPU tarafında performans artışları da bekleniyor.

Linux 5.7’deki AMDGPU çekirdek sürücüsü söz konusu olduğunda Heterogeneous Memory Management (HBM) desteği, HDR/OLED panel desteği, sürekli HDCP içerik koruması, çeşitli Navi ve Renoir düzeltmeleri, USB-C güç dağıtım ürün yazılımı güncelleme işlemesi, BACO güç yönetim rolü, AMDKFD için çalışma zamanı güç yönetimi ve çeşitli diğer iyileştirmeler göze çarpıyor.

Radeon RX 590, Radeon VII ve Radeon RX 5700 XT ekran kartlarının kullanıldığı testlerde Linux 5.6 ve 5.7 karşılaştırması yapıldı. Tüm testler sonucunda minimum ve maksimum kare hızlarına bakıldığında Radeon RX 5700 XT’nin daha iyi performans gösterdiği gözlemlendi.

Polaris ve Vega mimarili ekran kartları yerinde sayarken, RX 5700 XT ile test edilen oyunlarda daha iyi performans sonuçları görüldü.

Genel test sonuçlarının ortalamasına bakarsak, Radeon RX 5700 XT 5.6 çekirdeğine göre göre yaklaşık %4 daha iyi bir performans yakaladı.

İlginizi çekebilir: AMD, Linux Oyun Deneyimini Geliştirmeye Hazırlanıyor