Anasayfa Haber Apple, iPhone 12 İle Ekran Tasarımını Değiştiriyor

Apple, iPhone 12 İle Ekran Tasarımını Değiştiriyor

iPhone 12 ekran tasarımı

Apple, Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 serisi ile beraber ekran çerçevesini ve çentiği küçültebilir.

Son zamanlarda sık sık sızıntı haberlerine konu olan iPhone 12 serisi ile ilgili yeni detaylar paylaşılmaya devam ediyor. Hatırlarsanız, geçtiğimi hafta paylaşmış olduğumuz haberde iPhone 12 Pro Max’in sızdırılan tasarımını siz değerli okurlarımıza aktarmıştık. Şimdi de Jon Prosser tarafınca paylaşılan raporda iPhone 12’nin daha küçük çentik ve daha ince ekran çerçeveleriyle birlikte geleceğini görmekteyiz.

Hatırlarsanız, EverythingApplePro ve XDA-Developer editörü Max Weinbach, iPhone 12 Pro Max modelinin CAD dosyalarına erişmiş ve elde ettiği teknik çizimlerle yeni nesil iPhone’un 3 boyutlu taslak görsellerini oluşturmuştu. Söz konusu taslak görsellerinde ise serinin önceki modellerine kıyasla küçülen çentik tasarımı ön plana çıkıyordu.

Bugünse sızdırılan şema görseli beraber iPhone 12’nin yeniden küçük ekran çentiği ile geleceği iddia edildi. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre, ekran çentiği içerisinde yer alan ahizenin telefonun üst kısmına taşındığını gözlemlemekteyiz.

iPhone 12 Ekran Tasarımı: 

iPhone 12 ekran tasarımı

Bunun dışında söz konusu ekran çentiğinin içerisinde 6 farklı sensörden oluşan TruDepth kamera sistemi yer alıyor. Bahsi geçen bu kamera sisteminde yer verilen donanımlar ise kızılötesi kamera, kızılötesi ışık kaynağı, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, 12 MP kamera, tanımlayıcı nokta projektörü şeklinde sıralanıyor.

Yine aynı raporda yer verilen bilgilere göre yeni nesil telefonun, serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 60 oranında daha ince ekran çerçevelerine sahip olacağı iddia ediliyor. Bu da serinin önceki modellerine kıyasla daha fazla kullanılabilir ekran alanına sahip olduğunu gösteriyor.

İlginizi çekebilir: iPhone SE 2020 Gönderim Tarihi Ertelendi