Anasayfa Haber MacBook Air 2020 Isınma Sorunu Yaratıyor mu?

MacBook Air 2020 Isınma Sorunu Yaratıyor mu?

MacBook Air 2020 Isınma Sorunu

Kullanıcılar MacBook Air 2020 dizüstü bilgisayarda ısınma sorunu ile karşılaşılıp karşılaşılmayacağını merak ediyor.

MacBook Air 2020, 4 çekirdek işlemci ve Magic Keyboard gibi geliştirmeler ile satışa sunuldu. Öte yandan, dizüstü bilgisayarın yeni soğutma sisteminin bir önceki model ile aynı olması ve fanın soğutucudan ayrı tutulmaya devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. Fanın ısıyı dışarı atmak yerine kasa içindeki hava sirkülasyonunu iyileştirdiğini belirtelim.

Birçok kullanıcı çift çekirdek modeldeki termal performans konusunda bile endişelenirken, yeni modelde endişeler de ikiye katlandı. Hal böyle olunca MacBook Air‘in 2020 versiyonu ısınma sorunu yaşanabileceği endişesi ile gündemdeki yerini aldı.

Öte yandan, inceleyenler yeni MacBook Air’in aşırı ısınmadığı ifade ediliyor. İşlemcinin asla 100 derece T-kavşağını ihlal etmediği ve yüzey sıcaklıklarının sürekli yük altında kabul edilebilir bir değer olan 40 derece altında kaldığı görülmüş. MacBook Air’in aşırı ısınması durumunda kapanabileceğinin de altı çiziliyor.

Bu anlamda, Apple’ın MacBook Air 2020’ye zayıf bir soğutma sistemi eklediğini söylemenin mümkün olmadığı ancak selefinden veya MacBook Pro’lardan daha sıcak ve yüksek sesle çalışabileceği vurgulanıyor.

 

İlginizi çekebilir: Apple MacBook Air 2020 Fiyatı ve Özellikleri