Anasayfa Haber Zoom 5.0 Güncellemesi Güvenliğe Odaklanıyor

Zoom 5.0 Güncellemesi Güvenliğe Odaklanıyor

Zoom 5.0 Güncellemesi

Zoom 5.0 ile güvenlik, gizlilik ve diğer sorunlara beklenen çözümler getiriliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışma modeline geçen şirketler ve evde kalan kullanıcılar çeşitli konferans yazılımlarına yöneldi. Bunlardan bir anda yükselişe geçen ise Zoom oldu. Öte yandan, Zoom güvenlik ve gizlilik açıkları ile başka sorunlardan dolayı bolca eleştiri aldı. Şimdi ise şirket, Zoom 5.0 güncellemesi ile geri bildirimleri dikkate aldığını gösteriyor.

Öncelikle yeni sürüm yeni güvenlik özellikleri ile dikkat çekiyor. AES 256-bit GCM şifreleme standardı desteği ile toplantılar artık koruma altına alınacak. Güncellenmiş sürüm 1 hafta içerisinde yayınlanacakken, kullanıcıların hesapları için şifreleme özelliğinin sistem genelinde kullanıma sunulması 30 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Hesap yöneticileri barındırılan toplantıları hesap, grup, kullanıcı düzeyinde hangi bölge üzerinden yönlendirileceğini de kontrol edebilecek.

Zoom, kullanıcı deneyimi ve kontroller için de değişiklikler getiriyor. Öncelikle toplantı şifreleri ve bekleme odaları varsayılan hale getiriyor. Güvenlik simgesi ise tek yerde güvenlik özelliklerine ev sahipliği yapıyor ve yöneticilerin kullanıcıları Zoom’a bildirilebilmesine izin veriyor. Yöneticiler ayrıca, katılımcıların kendilerini yeniden adlandırmasını veya ekran paylaşmasını da kontrol edebilecek.

Bulut kayıtlarına erişmek için karmaşık şifreler kullanma gereksinimi de artık herkes için geçerli ve varsayılan haline getiriliyor. Ek olarak büyük kuruluşlar, kullanıcıların toplantı, sohbet ve telefon kişilerini bulmalarına yardımcı olmak için kişileri birden çok hesap arasında bağlayabilecek. Zoom, bildirimlerde sohbetlerin ön izlemesini gizleme özelliğini de ekliyor. Platform ayrıca, toplantı kimliklerinin karmaşıklığını da artırdı.

İlginizi çekebilir: Zoom Kullananların Dikkat Etmesi Gereken Güvenlik Sorunları