Anasayfa Haber 11. Nesil Intel Mobil İşlemciler 2020 Ortalarında Geliyor

11. Nesil Intel Mobil İşlemciler 2020 Ortalarında Geliyor

i7-1165G7

Intel’in 10nm+ üretim süreci ve Willow Cove mikro mimarisini temel alan Tiger Lake mobil işlemciler 2020’nin ortasında çıkış yapacak. Ice Lake-SP sunucu işlemcileri ise örneklenmeye başladı.

Intel bugün 2020 ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı ve bir takım bilgiler verdi. Şirketin ilk çeyrek geliri yıllık %23 artışla 19,8 milyar dolar oldu. Ancak ekonomik belirsizlik göz önüne alındığında bu yıl için bir öngörüde bulunulmadı. İlk çeyrekte Intel, yıllık %34 veri merkezli gelir artışı ve yüzde 14 PC merkezli gelir artışı kaydetti.

Intel Tiger Lake

Bunun yanında sunumlarda göze çarpan en önemli detay ise şirketin “Tiger Lake” işlemcileri oldu. Intel, 11. nesil mobil işlemcilerini yıl ortasına kadar piyasaya sunacağını doğruladı.

Yeni mobil işlemci ailesinin Ice Lake’te kullanılan Sunny Cove değil, yeni Willow Cove CPU mikro mimarisini kullanması bekleniyor. Willow Cove yeni bir önbellek tasarımı, Intel’in 10 nm+ silikon üretim sürecinden yararlanan transistör optimizasyonları ve yeni güvenlik özellikleri ile gelecek. Ayrıca Tiger Lake ile birlikte Xe Grafik Mimarisini ilk kez bilgisayarlarda görebiliriz.

Yeni 11. nesil işlemciler düşük güç tüketen, hafif ve zarif tasarıma sahip dizüstü bilgisayarların içinde yer alacak. Daha önce i7-1185G7 ve farklı bir Tiger Lake-U işlemciyi test girdilerinde görmüştük. Son olarak aynı slaytta Intel, yüksek çekirdekli kurumsal işlemcilerden oluşan Ice Lake-SP serisini örneklemeye başladığını belirtti.

İlginizi çekebilir: Ryzen 4000U Entegre Grafik İşlemcisi, GeForce MX250’yi Yakalıyor