Anasayfa Haber iOS Mail Uygulamasında 8 Yıllık 2 Büyük Açık Keşfedildi

iOS Mail Uygulamasında 8 Yıllık 2 Büyük Açık Keşfedildi

iOS Mail Açık

iOS içerisindeki yerleşik Mail uygulamasında iOS 6’dan günümüze kadar gelmiş 2 ciddi açık bulundu.

iPhone ve iPad cihazlarda yerleşik olarak bulunan Mail adlı e-posta uygulamasında iki güvenlik açığı keşfedildi. Güvenlik araştırma grubu ZecOps, Ocak 2018 tarihinden bu yana açıklardan faydalanarak yüksek profilli insanların bilgisayar korsanları tarafından hedef alındığını ifade ediyor.

Açıklar ile cihazlara uzaktan erişim elde edilebildiği ve e-postaların sızdırılabildiğinin altı çiziliyor. Hatta bu açıkların varlığının 2012 yılında çıkan iOS 6’ya kadar dayanması ise bir başka önemli konu. Normal bir kullanıcının Mail uygulamasında gezinirken biraz durgunluk veya içeriğe sahip olmayan ve görüntülenemeyen e-postalar ile bu açıktan etkilendiğini fark edebileceği paylaşılıyor. Daha nadir durumlarda, gelen kutunuza erişmeye çalıştıktan sonra uygulamanın kilitlendiği de bilgiler arasında.

Konuyla ilgili olarak Şubat ayında Apple’a bilgi verildiği ve iOS 13.4.5 Beta sürümünde bu açıkların kapatıldığı ise güzel haber. Öte yandan, bu güncellemenin henüz herkes sunulmaması nedeniyle biraz daha sabretmeniz gerekecek. Tabii ki her zaman için alternatif e-posta uygulamaları kullanma şansına da sahipsiniz.

İlginizi çekebilir: iOS 14, Uygulamaları Yüklemeden Deneme İmkanı Sunacak