Anasayfa Haber Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa Güncellemesi Çıktı

Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa Güncellemesi Çıktı

Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa

Güvenlik ve performans odaklı Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa güncellemesi yayınlandı.

Canonical tarafından Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa sürümünün genel kullanıma sunulduğu duyuruldu. Güvenlik ve performans odaklı olduğu ifade edilen güncelleme, GNOME 3.36 masaüstü ortamını kullanıyor. Böylece yeni kilit ekranı ve karanlık moda geçme seçenekleri sağlanıyor.

WireGuard VPN istemcisinin de varsayılan olarak popüler Linux dağıtımında yüklü olduğunun altı çiziliyor. Ayrıca, bu istemci Ubuntu 18.04 LTS sürümüne kadarki eski sürümlere de taşınmış. Yenilenen Yarı teması da harika görünen simge setine sahip. Tüm Ubuntu güncellemelerinde olduğu gibi Focal Fossa’nın da kendi eşsiz duvar kağıdına ve seçilebilecek alternatif arka plan koleksiyonuna sahip olduğunu belirtelim. Bu arada Amazon tuşundan sıkılanlar da bu sürümde bununla karşılaşmayacak.

Focal Fossa

Ubuntu Software aracının yerini de Snap Store alıyor. Bu da kullanıcıların artık snap uygulamalarını komut satırı olmadan çok daha kolay yönetmesine olanak sağlayacak. Canonical; Plex, Spotify, tüm JetBrains portföyü ve Visual Studio Code dahil 6.000 snap uygulamasının bulunduğunun altını çiziyor.

Güvenlik tarafında ise güncelleme düşük seviyeli saldırılar ve rootkit’lere karşı koruma sunan Secure Boot ile geliyor. Evrensel çok faktörlü ve şifresiz yetkilendirme için Fast ID Online (FIDO) için de destek geliyor.

Son olarak, Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa için desteğin 2025 yılına kadar devam edeceğini belirtelim.

İndirin: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
İlginizi çekebilir: Google, Yeni İçerikleri Görüntüleme Sorunları Yaşadı