Anasayfa Haber NVIDIA, 5nm GPU Üzerinde Çalışıyor

NVIDIA, 5nm GPU Üzerinde Çalışıyor

NVIDIA 456.55 Sürücüsü

NVIDIA, henüz Ampere mimarisini duyurmamışken sessiz sedasız 5nm GPU üzerinde çalışıyor olabilir.

NVIDIA’nın yeni nesil Ampere GPU’larında Samsung’un 7nm ve 10nm olmak üzere iki farklı üretim teknolojisinin kullanılacağından bahsediliyor. Yeni yayınlanan bir raporda ise firmanın TSMC üretimi yeni 5nm GPU kullanmayı planladığı bildiriliyor. Ancak bu süreç önümüzdeki Ampere GPU‘lar için geçerli değil.

DigiTimes’dan gelen yeni bilgilere göre NVIDIA ve AMD, Tayvanlı yarı iletken tedarikçisi TSMC’nin siparişlerini büyük ölçüde artıracak. Bununla birlikte rakipleri küresel pandemi ile mücade ederken TSMC’nin 2020 yılının ilk yarısında güçlenmeye devam edeceği söyleniyor. Görünüşe bakılırsa şirket, NVIDIA’nın gelecekteki planları ve Sony ile Microsoft’un yeni konsollarını duyurması ile birlikte büyümeye devam edecek. Bildiğiniz üzere PlayStation 5 ve Xbox Series X’te AMD tarafından üretilen özel GPU’lar kullanılıyor.

DigiTimes’ın makalesi, 5nm GPU planları hakkında şirketin TSMC ile çalışacağını söylemekten başka bilgi vermiyor. AMD’nin 5nm GPU ve CPU üretiminde TSMC’nin müşterileri arasında ilk sıralarda yer alacağını biliyoruz. Üstelik yakın tarihte paylaştığımız bir haberde TSMC’nin AMD’ye özel olarak gelişmiş bir 5nm üretimi sunabileceğini aktarmıştık.

AMD’nin 5nm sürecini ilk olarak EPYC Genoa sunucu işlemlerinde kullanması bekleniyor. Yeşil ekibin ise 5nm üretimini yakın dönemde tüketici GPU’larına getirmesini beklemiyoruz. Ancak ilk etapta olmasa da ilerleyen tarihlerde 5nm teknolojisinden güç alan GPU’ları bilgisayarlarımızda kullanabileceğiz.

NVIDIA cephesi son zamanlarda sessizliğini korurken RTX 3000 serisi ekran kartlarının Ağustos ayında çıkış yapmasını bekliyoruz.