Anasayfa Haber Intel B460 Anakartlar Overclock Desteği ile Gelebilir

Intel B460 Anakartlar Overclock Desteği ile Gelebilir

Intel, 2 Eylül Tarihi İçin 'Büyük Planlar' Yapıyor

Sızdırılan yeni bir anakart modeli, B460 serisinin hız aşırtma ile gelebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

AMD, üstün kaliteli X serisi yonga setlerinden A serisi yonga setlerine kadar mümkün olan tüm özellikleri sağladığından hız aşırtma konusunda her zaman daha cömert davrandı. Öte yandan Intel, genellikle zorlayıcı fiyat etiketine sahip Z serisi platformda hız aşırtmaya izin veriyor. Ancak mavi ekip, 10. Nesil Comet Lake-S platformu için 400 serisi anakartlarda hız aşırtma tarafındaki duruşunu değiştirebilir. Maxsun’un ortaya çıkan bu anakartı ise bu teoriyi destekliyor gibi görünüyor. 

B460 Anakart

VideoCardzMaxsun’un B460 iCraft Gaming Endless (MS-iCraft B460M) model anakartının fotoğraflarını paylaştı. Daha da önemlisi, sızan bilgiler Intel’in yaklaşmakta olan B460 anakartlarında overclock yapılabileceğini gösteriyor. B460 iCraft Gaming Endless görünüşe göre arka panelinde üç küçük buton barındırıyor. Bunlar “L”, “C” ve bir şimşek simgesi ile ön plana çıkıyor. Bu, B460 anakartların bir miktar hız aşırtmaya olanak sağlayacağının bir göstergesi olabilir.

B460 Anakart

K serisi işlemciler ile hız aşırtma yapmak her zaman için imkansız olmamıştı. Örneğin geçmişte Sandy Bridge etiketli ve kilitli bazı yongalarda hız aşırtma yapılabiliyordu. Z serisi olmayan bazı anakartlarda overclock yapmak bile mümkün olmuştu. Ancak Intel sonunda bu olaya el attı ve tamamen engelledi.

Intel’in 10. nesil masaüstü işlemcilerini ve 400 serisi anakartları çok yakın bir tarihte göreceğiz. B460 modellerinde bahsedilen hız aşırtma mevzusu için henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Bu durum gerçek olsa bile tüm B460 yonga setlerinde destek sağlanmayacaktır. Daha önce sızdırılan Z490 anakart modellerinde uçuk fiyat artışlarıyla karşılaşmıştık. Bu bağlamda B460 anakartların hız aşırtma desteği ile gelmesi kullanıcılardan olumlu tepkiler alabilir.

İlginizi çekebilir: Ryzen 3 3100 ve 3300X, 10. Nesil Core i3 İşlemcilere Karşı