Anasayfa Haber Quick Charge 4+ Hızları Sunan Quick Charge 3+ Duyuruldu

Quick Charge 4+ Hızları Sunan Quick Charge 3+ Duyuruldu

Quick Charge 3+

Quick Charge 3+ teknolojisi USB Type-A kablosu ile 15 dakikada yüzde 50 şarj olanağı sunuyor.

Qualcomm tarafından Quick Charge 3+ teknolojisi duyuruldu. Quick Charge 4+ hızlarını USB Type-A kablosu uyumluluğu ile sunan hızlı şarj teknolojisini ilk destekleyecek cihaz ise Xiaomi Mi 10 Lite Zoom olacak. Bu arada akıllı telefon hem Quick Charge 4+ hem de Quick Charge 3+ desteği sunacak.

Quick Charge 3+ ile yüzde 0-50 şarj sadece 15 dakikada gerçekleştirilebilecek. Bunun seleflerine göre yüzde 35 daha hızlı ve 9 derece daha soğuk olarak yapıldığına da dikkat çekiliyor. Qualcomm, Quick Charge 4+ teknolojisinden 20 mV az olan ölçeklenebilir voltaj ile herhangi bir USB Type-A – USB Type-C adaptörü kullanılarak desteğin sağlandığını ifade ediyor.

Bu şarj teknolojisi ile düşük maliyetli bir seçenek sunulması istenmiş. Destek sunacak ilk çipsetler ise halihazırda Quick Charge 4+ desteği bulunan Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G. Öte yandan, bu çipsetleri kullanan pek uygun fiyatlı cihaz yok ancak esas mesele aksesuar ve şarj adaptörlerini konusunda maliyetin aşağıda tutulması.

İlk olarak sadece Snapdragon 765 çipsetlere özel olacak Quick Charge 3+ teknolojisinin yıl içerisinde farklı çipsetlere de gelebileceğinin sinyali veriliyor.

İlginizi çekebilir: Snapdragon 865 ve 765 Neler Sunuyor?