Anasayfa Haber Samsung 5 nm İşlemci Üretimine Başlıyor

Samsung 5 nm İşlemci Üretimine Başlıyor

Samsung 5 nm işlemci

Geçtiğimiz yıl EUV tabanlı 5 nm yonga seti üzerine çalışmalara başladığını duyuran Samsung, 5 nm  yonga setlerinin seri üretimine başlıyor.

Hatırlarsanız, bir yıl önce Samsung 5 nm’lik işlemciler için çalışmaların tamamlandığını duyurmuştu. Bugün ise yaşanan gelişmeyle yeni nesil işlemcinin test sürecinin tamamlandığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Samsung 5 nm işlemci için seri üretime geçiyor.

5 nanometrelik işlemcilerin üretimi için gerekli hazırlıkları yapmaya başlayan Güney Koreli firma, söz konusu hazırlıkların ise 2-3 ay içerisinde tamamlanacağını belirtiyor. Şimdilik, söz konusu işlemcilerin ne zaman seri üretime geçeceği bilinmiyor. Ancak sanayi uzmanları tarafından yayınlanan raporlar doğrultusunda Samsung’un 5 nm’lik yonga setlerinin seri üretimine 2020’nin ikinci çeyreğinde başlayacağı tahmin ediliyor.

Samsung’un yeni nesil yonga setleri ile ilgili şimdilik pek bir detay paylaşılmadı. Fakat Samsung’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre EUV tabanlı 5 nm’lik çiplerin 7 nm’lik EUF yonga setine kıyasla yüzde 20 daha verimli çalışacağı ön görülüyor.

Bunun yanı sıra, daha önceden yayınlanan raporlarda Samsung’un önümüzdeki günlerde NVIDIA için 5 nanometre tabanlı Ampere yongalarını üretmeye başlayacağı iddia edilmişti. Bahsi geçen bu yongalara sahip olan NVIDIA ekran kartlarının ise bu yıl içerisinde piyasaya sunulacağı düşünülüyor.

İlginizi çekebilir: TSMC, 2 nm Çip Üretimi İçin Harekete Geçti