Anasayfa Haber Windows 10 2004 ile Disk Kullanım Sorunu Tarihe Karışabilir

Windows 10 2004 ile Disk Kullanım Sorunu Tarihe Karışabilir

Windows 10 2004

Yıllardır süregelen disk kullanım sorunları Windows 10 Mayıs güncellemesi ile çözüme kavuşacak gibi görünüyor.

Microsoft’un yeni Windows 10 2004 güncellemesi için sonlara yaklaştığını daha önce paylaşmıştık. Mayıs ayında tüm kullanıcılar için indirmeye sunulacak yeni güncelleme ile birlikte sayısız değişiklik yapılacak. Tüm bu geliştirmelerin içinden bir tanesi çok fazla ön plana çıkmasa da çok sayıda kullanıcıyı ilgilendiriyor.

Windows 10 kullanıcılarının yıllardır en çok şikayetçi olduğu konulardan birisi şüphesiz disk kullanımı olmuştur. Bu sorunlarla ilgili Technopat Sosyal‘de onlarca konu açılmıştı. Özellikle eski tip bir sabit diske sahip kullanıcıların SSD’lere geçiş yapmaktan başka çaresi kalmadı. Disk kullanımının sona dayanması günlük kullanım, iş ve oyun tarafında büyük sıkıntılar yaratabiliyor.

Windows Latest tarafından hazırlanan son rapora göre, Microsoft’un Windows 10 2004 Mayıs güncellemesi oldukça önemli disk performansı iyileştirmelerini beraberinde getirecek. Bu geliştirmenin arkasındaki temel neden, Windows 10’un önceki sürümlerinde yüksek disk kullanımı olan ve sistemin yavaşlamasına neden olan Windows Arama dizinleyicisinin yaşattığı performans sorunlarıydı. Microsoft bunu iyileştirmeye karar verdi ve performansını optimize etmenin bir yolunu buldu. Bu iyileştirme, sabit sürücü ile Windows 10 çalıştıran herkes için iyi bir haber.

Microsoft mühendisleri Arama Dizinleyicisine ince ayarlar yaptı ve artık çok daha az disk kullanımı yaşanırken performans da önemli ölçüde artacak. Bu gelişme ile disk kullanım kapasitesi sizin yaptığınız diğer işlere ayrılacak. Arama dizini oluşturmak için ayrılan kaynaklar kısıtlanacak ve performansa odaklanılacak.

Daha önce Windows 10 2004 sürümünün neler sunduğuna ve yapılan değişikliklere bakmıştık. Aradan geçen süre zarfında geliştirmeler ve yeni değişiklikler tamamlandı. Güncelleme ise hazır durumda. Mayıs ayı içerisinde yayınlanmasını beklediğimiz bu yükseltme için şimdiden kendinizi hazırlamanızı öneririz.

İlginizi çekebilir: Windows 10 KB4550945 Güncellemesi Hata Düzeltmeleriyle Yayınlandı