Anasayfa Video 11 Yıllık Samsung R522 Dizüstü Bilgisayara Yeniden Bakış

11 Yıllık Samsung R522 Dizüstü Bilgisayara Yeniden Bakış

Bundan tam 11 yıl önce CHIP Dergisi’nde incelediğim ve iki ödül birden verdiğim Samsung R522 bilgisayarı son yolculuğuna uğurluyoruz.

2009 yılında üniversiteden mezun olduktan hemen sonra CHIP Dergisi’nde Donanım Editörü olarak çalışmaya başlamıştım. 2012 yılına kadar devam eden bu süreçte epey ürün incelemesi yaptım. Bu ürünlerden biri de Samsung’un R522 dizüstü bilgisayarı idi. Özellikleri ile hayran kaldığım ve hem kendim satın alıp hem de okurlarımıza tavsiye ettiğim bu bilgisayar beni ne kadar memnun etti peki?

Öncelikle cihazın içinde Core 2 Duo T6600 olduğunu belirtelim. Intel’in sitesine girdiğinizde zaten bu işlemcinin 2009’un ilk çeyreğinde çıktığını görebilirsiniz. Samsung da yeni işlemci ile birlikte yeni dizüstü bilgisayarlar tasarlamıştı ve R522 de bunlardan biri idi. Cihazı rakiplerinden ayıran özelliklerden biri ise ATI Mobility Radeon HD 4650 ekran kartı idi. 1 GB hafızaya sahip bu kart ile dönemin efsanevi oyunu Crysis’i ve Doom 3’ü “rahatlıka” oynayabilirdiniz.

R522 aynı zamanda hafifti de. O zamanlarda 15.6″ boyutunda bir bilgisayarı 2.55 Kg’da tutabilmek epey uğraş gerektiriyordu. Yine tasarım açısından da başarılı bir cihazdı. Bütün bunlara ek olarak içerisinde Samsung sabit disk ve Samsung RAM vardı. Testlerini de yaptıktan sonra cihaza “Editörün Seçimi” ve Fiyat/Performans” ödüllerini layık gördüm. Cihazı o kadar beğenmiştim ki, masaüstü bilgisayarımı satıp R552 aldım.

R522’yi uzun süre hem evde hem de ofiste kullandım. Ofiste Ethernet’e bağlı kullanıyordum ve bir gün ayağım kabloya takılınca cihaz yere düştü ve ekranı kırıldı. Samsung, ücretsiz bir şekilde ekranı değiştirdi. O zamanlar dizüstü pazarına yeni girdiklerinden olsa gerek böyle güzellikler yapılıyordu. Sonraları tabi cihaz yetersiz olmaya başladı ve ablama hediye ettim. O da uzun süre kullandıktan sonra nihayet 2020’de cihazda bir ekran kartı arızası meydana geldi ve bunun tamir ettirmek hem cihazın maliyetini aşacağından hem de sorunun tekrar etme ihtimalinin yüksek olmasından ötürü cihazı emekliye ayrımaya karar verdik.

Bugün artık farklı bir yayında farklı ürünleri inceleyip tavsiye ediyoruz fakat değişmeyen bir şey var ki kendimiz kullanmayacağımız ürünleri tavsiye etmiyoruz. Bizi bu kadar başarılı yapan ve incelemelerimize güveni sağlayan şeyin de bu olduğuna inanıyorum.