Anasayfa Haber Huawei, Everest Dağı’na 5G Getiriyor

Huawei, Everest Dağı’na 5G Getiriyor

Everest Dağı 5G

China Mobile ve Huawei, Everest Dağı’ndaki kamplara 5G bağlantı çözümleri getiriyor.

Huawei ve China Mobile tarafından 5G bağlantının yeni bir zirveye taşınacağı duyuruldu. Buna göre 5G, Everest Dağı’nda 6.500 metre yükseklikteki İleri Kamp’ın yanı sıra, 5.300 metredeki Merkez Kamp ve 5.800 metredeki Geçiş Kapı’ndaki yerini alacak. Bu arada dağın yüksekliğinin 8.848 metre olduğunu da belirtelim.

Huawei, bu birlikteliğin tam da kuzey yamacından Everest Dağı’na ilk başarılı gelişin 60. yıldönümü ve Çin’in Everest Dağı’nın ilk resmi doğru ölçümü ve duyurusunun 45. yıldönümünde olmasına dikkat çekiyor. Everest Dağı’ndaki 5G ağının, 2020 Everest Dağı yeniden ölçümü için büyük önem taşıdığının da altı çiziliyor.

Huawei’nin teknik çözümleri sayesinde China Mobile, dağları ölçeklendirenlere güvenilir kapsama alanı sağlayabilecek. Çözüm, Everest Dağı’nda dikey olarak çalışan çok esnek üç boyutlu dar ışınlara izin verecek. Merkez Kamp’ta China Mobile 1,66 Gbps indirme hızı ve 215 Mbps yükleme hızı sunuyor.

Şebekenin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ağ uzmanları 5.300 metre ve üzerindeki yüksek irtifa bölgelerinde 7/24 konuşlandırılmış durumda. Bu sayede sorunların kolayca çözülmesi ve sorunsuz ağ işlemlerinin sağlanması planlanmış.

İlginizi çekebilir: Samsung, Rekor Kıran 5G mmWave Hızlarına Ulaştı